Lucia Lauková Šport Futbal

Nitra odštartovala futbalovú jar remízou: Body si podelila s Trenčínom, FOTO

Futbalisti FC Nitra zahájili jarnú časť na trávniku v Zlatých Moravciach. So súperom z Trenčína remizovali.

Ilustračný obrázok k článku Nitra odštartovala futbalovú jar remízou: Body si podelila s Trenčínom, FOTO
7
Galéria
Zdroj: TASR

Futbalisti Nitry odštartovali jarnú časť súťaže pre rekonštrukciu ich štadióna na detašovanej domácej pôde v Zlatých Moravciach, kde privítali suseda v tabuľke AS Trenčín. Súboj najlepšej obrany proti najlepšiemu útoku v doterajšom priebehu súťaže sa v prvom polčase odohrával väčšinou medzi šestnástkami.

Prvý strelecký pokus sa zrodil až v 30. minúte, no nepresná strela hosťujúceho Sleegersa z rohu šestnástky brankára Hrošša príliš nezamestnala. O päť minút neskôr sa však na opačnej strane ihriska odohral kuriózny gólový moment, keď po chybe brankára Šemrinca sa lopta odrazila od napádajúceho Kotríka za bránkovú čiaru a následne sa vrátila späť do hry. Hlavný rozhodca Kružliak hru prerušil a na prekvapenie všetkých gól uznal – 1:0. V závere prvého polčasu zaujala ešte ďalekonosná strela Kóňu, ktorú brankár hostí s námahou vytlačil na rohový kop.

Do druhého polčasu naskočil lepšie Trenčín. Jeho aktivita bola odmenená v 54. minúte, keď po rohovom kope Ubbinka skóroval hlavou El Mahdioui – 1:1. Domáci pohrozili po hodine hry, ale zakončenie striedajúcemu Militosyanovi z dobrej pozície vôbec nevyšlo. V 74. minúte pekný prienik Steinhübela zastavil faulom v šestnástke El Mahdioui a hlavný rozhodca Kružliak nariadil jedenástku. Domáci kapitán Kóňa však ponúknutú šancu nevyužil. V ďalšom priebehu sa už skóre nezmenilo a tak súboj dvoch tímov bojujúcich o postup do elitnej šestky sa skončil spravodlivou deľbou bodov.

FC Nitra – AS Trenčín 1:1 (1:0)

Góly: 36. Kotrík – 51. El Mahdioui. Rozhodovali: Kružliak – Hancko, Pozor, ŽK: Steinhübel, Križan (obaja Nitra)

Nitra: Hroššo – Niba, Križan, Vencl, Kuník – Fábry (59. Militosyan), Kotrík, Kóňa, Steinhübel (90.+3. Guláš), Charizopulos – Valenta (84. Lola)

Trenčín: Šemrinec – Čögley, Šulek, Keston, Lawrence – El Mahdioui – Zubairu, Ubbink – Gong, Sleegers (73. Azango) – Mance (86. Čatakovič)

Ivan Galád, tréner Nitry: „Na nedeľné popoludnie sme mali strategický plán. Pripravovali sme sa takticky na Trenčín. Trénoval som tam, takže poznám ich filozofiu. Boli sme dobre pripravení. Vedeli sme, že nerozhodne držanie lopty, ale efektivita. Boli sme blízko k dvom-trom gólom. Nepodarilo sa to. Dúfam, že nás nepremenená penalta nebude mrzieť. Stane sa to aj väčším hráčom. Trenčín má podľa mňa najsilnejšie mužstvo súťaže a my sme dokázali stratégiou a taktikou udržať ich na dištanc.“

Vladimír Cifranič, tréner Trenčína: „Prišli sme sem zvíťaziť. Chceli sme hrať aktívne. Do nejakej 15. minúty sme síce boli v poli aktívnejší, ale nevytvárali sme si šance. Inkasovali sme gól, ktorý som ešte nevidel, ale stáva sa. Druhý polčas sa nám podarilo vyrovnať zo štandardnej situácie. Aktivita bola na našich kopačkách. Potom prišla nepremenená penalta domácich. To nám malo pomôcť, ale paradoxne sme znervózneli. Ten bod sme však napokon ubojovali.“

Fotografie zo zápasu nájdete v priloženej galérii!

Nitra odštartovala futbalovú jar remízou: Body si podelila s Trenčínom, FOTO
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM