Lucia Lauková Správy

Obohratá pesnička: Euro City Park znova sľubuje dostavbu, od mesta si prenajal pozemky

Betónovému skeletu svitla nádej na dostavbu, znova. Investor Euro City Park, a.s. podpísal s mestom Nitra zmluvu o nájme.

Ilustračný obrázok k článku Obohratá pesnička: Euro City Park znova sľubuje dostavbu, od mesta si prenajal pozemky
Zdroj: Dnes24.sk

Spoločnosť Euro City Park so sídlom v Bratislave podpísala s mestom Nitra 3. júna nájomnú zmluvu. Mesto Nitra ju nedávno zverejnilo na svojom webe. Predmetom je prenájom časti pozemku v katastri Zobor. „Prenajímateľ touto zmluvou prenajíma a Nájomca berie do nájmu časť pozemku o celkovej výmere 2960 m2,“ píše sa v nájomnej zmluve.

Spoločnosť mala už raz podpísaný prenájom pozemkov, a to v roku 2013 pred zimným štadiónom. Za pozemky o rozlohe 4864 m2 a 5191 m2 mala spoločnosť Euro city park platiť 5 200 eur za rok. Zámer bol ten istý ako teraz, zabezpečiť dostavbu City Parku v Nitre.

Podľa zmluvy by malo, okolo skeletu rozostavanej stavby v dohľadnom čase, vidieť pracovný ruch. „Nájomca berie do nájmu predmet nájmu výlučne za účelom parkovania vozidiel počas pracovnej doby pri dokončovaní rozostavanej stavby,“ uvádza sa v nájomnej zmluve. Investor míňa tisíce eur na niečo, čo doposiaľ na svoj zámer nijako nevyužil. Ako to bude tento raz sa necháme prekvapiť.

Stavebník Euro City Park, a.s. bude, podľa zmluvy, mestu Nitra platiť nájomné vo výške 3 000 eur vrátane DPH za jeden rok. Nájom potrvá do 31. decembra 2017.

Môže vás zaujímať:

Sklamanie či hnev pri pohľade na tieto stavby v Nitre: HLASUJTE, ktorá špatí naše mesto najviac

Začarovaný kruh: Výstavbu City Parku cez leto neobnovia!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM