Rastislav Búgel Hokej

Nitra nestačila na nováčika súťaže

Domáci začali aktívne s veľkým tlakom. Hneď v prvom striedaní Mertel vo vyloženej pozícii netrafil bránku. Onedlho po ňom Chylo prešiel cez štyroch brániacich hráčov, ale jeho strelu chytil hosťujúci brankár.

Ilustračný obrázok k článku Nitra nestačila na nováčika súťaže
Foto: Rastislav Búgel

Z veľkého tlaku však do prestávky nič nevyťažili. V poslednej minúte z ojedinelého protiútoku sa Nitra dostala do vedenia zásluhou Kováčika.

V druhej tretine mohol nitrianske vedenie zvýrazniť Segľa, ale v presilovke netrafil odkrytú domácu bránku. Potom už prebrali iniciatívu domáci a v presilovke dokázal vyrovnať Haring. Z ďalších šancí, ktoré mali Melichárek a Otčenáš, ale gól nepadol a tak sa po výbornej prihrávke H. Ručkaya opäť presadil Haring. Hostia mohli v poslednej minúte vyrovnať, ale Tománek v presilovke na domáce šťastie trafil iba do brankára.

Nitra v snahe vyrovnať vstúpila do tretej tretiny aktívne. Mašlonka sám pred Tomekom trafil len jeho hokejku. Z aktivity však vyťažili vyrovnávajúci gól, keď sa presadil Tománek strelou od brvna. Domáci však túžili vyhrať a vytvorili si veľa šancí, najväčšiu z nich spálil Stupka. O výsledku rozhodla 54. minúta, keď Lintner našiel na modrej čiare Haringa a ten tvrdou strelou prekonal Valenta. Nitrania vrhli všetko do útoku, ale už sa im nepodarilo vyrovnať.

Milan Klement, tréner Piešťan: „Prvá tretina bola z našej strany veľmi dobrá, ale v jej závere sme dostali zbytočný gól. V druhej časti sme našťastie zápas otočili a rozbehli sme sa. Napokon vyhralo trpezlivejšie mužstvo. Chuť po triumfe bola na našej strane väčšia ako u súpera.“

Antonín Stavjaňa, trenér Nitry: „Dnes sme začali s rešpektom, domáci si vytvorili tlak, ale vďaka brankárovi Valentovi sme ho dokázali ustáť. Domáci potom v druhej časti otočili skóre, čo bola veľká škoda. Na našej strane boli chyby v obrane a v útoku nám chýbalo viac dravosti. Nevytvorili sme si žiadne protiútoky, čo dnes rozhodlo a súperovi gratulujem k víťazstvu.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM