Lucia Lauková Správy

Nitra nadviaže spoluprácu s bavorským Rodingom: Poslanci schválili memorandum

Nitra plánuje vzájomnú spoluprácu s bavorským mestom Roding. Na základe memoranda sa obe mestá zaviazali spolupracovať pri príleve inovačných a investičných projektov.

Ilustračný obrázok k článku Nitra nadviaže spoluprácu s bavorským Rodingom: Poslanci schválili memorandum
Zdroj: autobild.de

Nitra nadviaže spoluprácu s nemeckým mestom Roding. Nitrianski mestskí poslanci už na svojom septembrovom rokovaní schválili memorandum, na základe ktorého budú obe mestá spolupracovať v oblasti vzdelávania, kultúry, športu, cestovného ruchu, obchodu, manažmentu a ochrany životného prostredia.

Nitrianska radnica i bavorské mesto Roding veria, že vzájomná spolupráca napomôže rozvoju kultúrnych a ekonomických vzťahov. „Zvlášť, keď si uvedomíme, že práve v tomto meste je aj centrála spoločnosti Mühlbauer Technologies, ktorá má svoj závod v nitrianskom priemyselnom parku Juh,“ uviedol primátor Jozef Dvonč.

Na základe memoranda sa obe mestá zaviazali spolupracovať pri príleve inovačných a investičných projektov, v oblasti výstavníctva a veľtrhov, podporovať kontakty medzi kultúrnym, športovými, vzdelávacími i turistickými inštitúciami. Nitra a Roding chcú okrem toho spolupracovať aj pri vzájomnej výmene umeleckých, detských a mládežníckych súborov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM