Rastislav Búgel Rôzne

Nitra ide s dobou: Tieto mobilné aplikácie vám spríjemnia život pod Zoborom

Mobilné technológie nám výrazne spríjemňujú život. Aplikácie do smartfónov nás sprevádzajú každý deň. Niekoľko z nich vám môže spríjemniť život aj v meste pod Zoborom.

Ilustračný obrázok k článku Nitra ide s dobou: Tieto mobilné aplikácie vám spríjemnia život pod Zoborom
Foto: Rastislav Búgel

Mobilné aplikácie môžu okrem zábavy aj výrazne zjednodušiť a spríjemniť život. Niekoľko užitočných aplikácií pre šikovné telefóny sme vyskúšali a vybrali tie najlepšie, ktoré môžu zjednodušiť život v meste pod Zoborom.

Autobus už nezmeškáte

Jednou z najobľúbenejších aplikácií pre mobilné telefóny je vždy aktuálny cestovný poriadok. Vďaka aplikácii MHD Nitra od nitrianskeho vývojára Ondreja Gala tak už na svoj spoj nemusíte zdĺhavo čakať na autobusovej zastávke. Aplikácia obsahuje cestovné poriadky všetkých autobusov MHD v Nitre. Navyše sú dostupné v offline podobe, takže používateľ aplikácie nebude musieť platiť dátové poplatky.

Aplikáciu stiahnete po kliknutí na TENTO odkaz.

Podujatia pod palcom

Aplikácia Nitra do vrecka je užitočným kusom software. Na jedno kliknutie máte k dispozícii aktuálny prehľad o pripravovaných podujatiach v Nitre týždeň dopredu. Rovnako si môžete pozrieť informácie o objektoch, ktoré stoja vo vašom okolí. Aplikácia vám objekty dokáže zobraziť na prehľadnej mape. Pre správne fungovanie budete potrebovať dátové pripojenie.

Aplikáciu stiahnete po kliknutí na TENTO odkaz.

Konkurentom vyššie spomenutej aplikácie je MobileCity. Moderná aplikácia vám rovnako ponúkne kalendár aktuálnych podujatí v Nitre. Navyše pridá informácie o známych pamiatkach spolu s fotografiami a presnou polohou. K dispozícii je mapa mesta využívajúca GPS v telefóne. Výhodou aplikácie je jej podpora aj pre zariadenia so staršími verziami Androidu a presná navigácia do barov, hotelov, obchodov, divadiel a pod. s ich aktuálnou ponukou.

Aplikáciu stiahnete po kliknutí na TENTO odkaz.

Aby problémy neostali nepovšimnuté

Priekopníkom medzi mobilnými aplikáciami vhodnými na nahlasovanie problematických miest sa stal Odkaz pre starostu. Prostredníctvom mobilného telefónu môžete jednoducho odfotografovať problémové miesta v Nitre, pridať krátky popis a pridať polohu. Výhodou aplikácie je jej využitie v 15 slovenských mestách, medzi ktorými nechýba ani to naše. Aplikácia má aj svoju webovú verziu.

Aplikáciu stiahnete po kliknutí na TENTO odkaz.

Konkurenčnou aplikáciou je novinka CityMonitor, ktorá nedávno začala podporovať aj nahlasovanie podnetov v meste pod Zoborom. Okrem GPS určovania polohy nahlasovaného miesta môže používateľ využiť aj manuálne zadávanie polohy. Výhodou aplikácie je jej priama podpora aj od nitrianskej radnice. Odpovede na podnet by sa tak používateľ mohol dostať jednoduchšie.

Aplikáciu stiahnete po kliknutí na TENTO odkaz.

Niečo pre študentov

Aj pre študentov je pripravená moderná aplikácia, ktorá im môže uľahčiť život na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. Aplikácia s názvom UniApps sprístupní študentom univerzitný systém Ais2. Používateľ aplikácie sa tak po prihlásení dostane ku kompletnému rozvrhu, novinkám univerzity a jedálnemu lístku.

Aplikáciu stiahnete po kliknutí na TENTO odkaz.

POZNÁMKA: Všetky aplikácie sme testovali na zariadeniach s OS Android a sú dostupné bezplatne.

Mobilné aplikácie
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM