Monika Obrtalová Futbal

Nitra Duklu riadne potrápila

V 28. kole futbalovej Corgoň ligy vycestovali nitrianski zverenci trénera Stachuru do mesta pod Urpínom.

Dukla Banská Bystrica – FC Nitra 0:1 (0:1) Gól: 38. Ivančík Rozhodca Sedlák, ŽK: Hučko, Hesek – Harbuľák, Šimončič, 1635 divákov.

//Dukla B. Bystrica:// Pindroch – Turňa, Poljovka, Kupčík (46. Jakubko), Hučko – Pančík, Považanec (86. Uškovič), Pečovský, Brašeň – Johancsik (74. Slančík), Hesek
//FC Nitra:// Hroššo – Kotora, Tóth, Harbuľák, Kolmokov – Ivančík (89. Boszorád), Glenda, Sloboda 65. Mikuš), Šimončič, Kolár – Rák (84. Gajdošík)

Nitrania vyhrali prvý polčas a zlomili streleckú bariéru, keď predtým v dvoch zápasoch podľahli Dukle a ani raz jej konto nezaťažili. V 38. min po Ivančíkovej strele si nešťastne zvrtol loptu do vlastnej bránky Pančík a Pindroch zostal na čiare stáť ako prikovaný. Hostia si vedenie aj zaslúžili, pretože už v 26. min spálili čistú šancu. Po nahrávke Ivančíka v ideálnom postavení trafil Sloboda brvno domácej bránky. Dukla pokračovala v nevýrazných výkonoch a prvý polčas sa jej vôbec nevydaril. Niektoré jej pokusy ohroziť Hrošša v bránke stáli za zmienku, no bez výraznejšieho efektu. Hlavička Johancsika ponad v 13. min, potom Hesekove nožničky s následným zakončením Johancsika vedľa, Brašeňova ľavačka s nastrelením bočnej siete i Hučkova hlavička po rohu Považanca v 34. min predchádzali úvodnému gólu hostí. O polčasový záver sa opäť s väčším vzruchom postarali hostia a ak by Rák i Glenda lepšie mierili, odchádzali by do šatne dvojnásobne veselšie.

Do druhého polčasu nastúpil už aj zdravotne nie úplne v poriadku Jakubko a čakalo sa, že svojou priebojnosťou narobí vietor v nitrianskej obrane. V 50. min unikol po pravej strane a Hesek po jeho nahrávke trafil len ľavú žrď odkrytej bránky. O osem minút neskôr sa Jakubko prehnal cez Kotoru a opečiatkoval pravú žrď. Aj na druhej strane mohlo zahrmieť, v brejku osamotený Rák po vysunutí od Kolára netrafil prázdnu bránku s vybehnutým Pindrochom. V 71. min Hučko fauloval Mikuša, Pindroch pokutový kop Ráka zlikvidoval a domáci nestratili nádej na zvrat. Hučkova hlavička tesne vedľa v 76. min Hrošša v bránke dosť vystrašila, rovnako ako Poljovkov stečovaný pokus zblízka, ktorý Hroššo vyrazil. Sústavný tlak vyniesol Dukle aj Hučkovu nádejnú hlavičku v 83. min so zákrokom Hrošša na bránkovej čiare, potom už nič nevymyslela a prekvapujúco stratila tri body.

Zdroj text: TASR Video: Bystrica24

Nitra Duklu riadne potrápila
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM