Rastislav Búgel Futbal

Nitra dostala na frak od posledného Spartaka

Po reprezentačnej prestávke pod Zoborom privítali Trnavu, ktorá chcela konečne v tejto sezóne zvíťaziť. Už v druhej minúte sa Spartak mohol tešiť z gólu, Ciprys posunul na Saba a jeho strelu z prvej musel gólman Nitry vytesniť na roh.

O štyri minúty domáci odpovedali šancou Šimoneka, jeho koncovku však stihol blokovať stopér Janečka. V 14. minúte mala Trnava ďalšiu tutovku. Po štandardke sa lopta dostala až k voľnému Čvirikovi a jeho pokus len tesne minul bránu. Hostia sa dočkali už o tri minúty. Ciprys poslal loptu pred bránu, nitriansky obranca Szabó ju nešťastne pätičkou prihral Bicákovi, ktorý nemohol nedať. V 29. minúte z 25 m vystrelil Soumah a Filipko musel vyraziť na roh. Domáci mohli vyrovnať o štyri minúty, no Šimonekovo zakončenie odkopol z bránkovej čiary Janečka. V 41. minúte Kolmokov zozadu fauloval unikajúceho Vyskočila a uvidel červenú kartu. Napriek oslabeniu Nitra vyrovnala, keď sa pekne presadil Cleber.

Domáci po prestávke mohli ísť dokonca do vedenia, no Soumahovu strelu z 15 m Filipko s námahou vyrazil na roh. Spartak vzápätí kontroval Čarnotovi dobrým pokusom z diaľky. V 60. minúte dostal Nitran Szabó červenú kartu a Trnava mala dvojnásobnú presilovku. Využila to hneď o dve minúty, kedy Sabo peknou strelou upravil na 1:2. Potom sa dvakrát prezentoval Vyskočil, no v gólových šanciach neuspel. V 68. minúte Soumah z 35 m opečiatkoval brvno, ale to bolo z domácej strany všetko. Hneď o minútu zvýšil vedenie hostí Ciprys a v 71. bol vylúčený Soumah, ktorý v prerušenej hre stúpil na Čarnotu. Spartak tak hral až dokonca v početnej výhode o troch hráčov a bez problémov doviedol zápas do víťazného konca.

Ladislav Jurkemik, tréner Nitry: „Ja som bez slov a nebudem sa k tomu vyjadrovať, pretože to nemalo nič spoločné s futbalom.“

Pavel Hoftych, tréner Trnavy: „Počas reprezentačnej prestávky sme popracovali a do zápasu sme vstúpili aktívne, strelili sme gól, potom bol vylúčený domáci hráč, mali sme presilovku, ale po hlúpej chybe sme zbytočne inkasovali. V druhej časti sme išli do vedenia po krásnom góle Saba a potom po ďalšom vylúčení sme si to už postrážili.“

FC Nitra – Spartak Trnava 1:3 (1:1) Góly: 44. Cleber – 17. Bicák, 62. Sabo, 69. Ciprys. Rozhodoval: Mastiš, ŽK: Šimončič, Szabó, Cleber – Bicák, Vyskočil, 54. Čvirik, ČK: 41. Kolmokov za faul, 60. Szabó po 2 ŽK, 71. Soumah za faul (všetci Nitra), 1860 divákov.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM