Rastislav Búgel Hokej

Nitra doma poriadne zakopla: Pod Zoborom víťazstvo Zvolena

V 47. kole najvyššej slovenskej hokejovej súťaže hostila druhá Nitra tretí Zvolen. Zápas ponúkol množstvo zaujímavých momentov. Z víťazstva sa napokon radovali hostia.

Ilustračný obrázok k článku Nitra doma poriadne zakopla: Pod Zoborom víťazstvo Zvolena
Foto: Rastislav Búgel

Nitrania už bez Stümpela, ale s ďalším Kanaďanom Bakerom nastúpili v úlohe mierneho favorita, ale už v 2. minúte z nenápadnej akcie spoza bránky inkasovai, keď skóre zápasu otvoril Lukáš Jurík. V 11. minúte viedli hostia už 2:0, po chybe v nitrianskej obrane sa pred Valentom ocitol Misenev a pohodlne zakončil. Od tohto momentu videli diváci súboj Nitry proti Barošovi, z ktorého vyšiel v prvej tretine víťazne mladý zvolenský brankár.

Nitra sa dočkala v 26. minúte, keď spomedzi kruhov prekvapil zvolenského brankára presnou strelou Henrich Ručkay a dosiahol kontaktný gól. Nitrania spustili ofenzívu, niekoľkokrát vyrobili závar pred bránou Zvolena, no tešili sa hostia. V 37. minúte po chybe nitrianskej obrany hráči hostí prečíslil domácich a Puliš zakončil do odkrytej brány Nitry.

V tretej tretine videli diváci ešte dva góly, no nepotešili ich. V presilovej hre v 55. minúte presne trafil spoza pravého kruhu obranca Zvolena Krejčí a o 4 minúty stanovil výsledok na 1:5 Mráz.

HK Nitra – HKM Zvolen 1:5 (0:2, 1:1, 0:2)

Góly: 28. Ručkay (König, Kuzma) – 2. L. Jurík (Puliš, Obdržálek), 11. Misenev (Brabenec), 37. Puliš (Obdržálek), 55. Krejčí (Obdržálek, L. Jurík), 59. Mráz (J. Jurík, Klhůfek)

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Zápas sa nám vôbec nepodaril, chceli sme dosť Zvolen pod tlak, čo opticky v prvej tretine bolo, ale skóre bolo obrátené. Potom už bola cítiť na hráčoch Zvolena istota, nemuseli sa tlačiť dopredu a takto dohrali celý zápas.“

Josef Turek, tréner Zvolena: „Narazili sme na perfektného súpera, ktorý mal tlak počas celého zápasu, no my sme premenili šance a dostali sme sa do hry. Som rád, že sme zvládli tretiu tretiny, keď prišiel tlak a chcel by som hráčov pochváliť za veľmi dobrý výkon.“

Foto: Rastislav Búgel

Nitra doma poriadne zakopla: Pod Zoborom víťazstvo Zvolena
33
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM