Rastislav Búgel Hokej

Nitra doma porazila Žilinu: Základ víťazstva položila v prvej tretine, FOTO

V úvode stretnutia mal viac práce hosťujúci brankár Mikoláš. V 5. minúte ho delovkou vystrašil Mezei, ale gólman "vlkov" si s jeho strelou poradil.

Ilustračný obrázok k článku Nitra doma porazila Žilinu: Základ víťazstva položila v prvej tretine, FOTO
57
Galéria
Foto: Rastislav Búgel

Veľkú šancu mal v 8. minúte Tvrdoň, ale v ideálnej pozícii prestrelil žilinskú bránu. Žilina bola smerom dopredu veľmi zakríknutá, naopak hráči Nitry si vytvárali viacero príležitostí, ale Mikoláš odolával. Aktivita domácich však priniesla svoje ovocie. V 15. minúte na seba naviazal hráčov Šille, ktorý prenechal puk Macíkovi a ten prestrelil gólmana Žiliny – 1:0. Už o 34 sekúnd si Šille s Macíkom vymenili puk opäť a bol z toho ďalší gól. Strelou pod brvno nedal Mikolášovi žiadnu šancu prvý menovaný – 2:0. Šancu na zníženie mal Stupka, ktorý po nepresnej prihrávke išiel sám na Hartzella, ale únik nepremenil.

Obraz hry sa nemenil ani v prvej polovici druhého dejstva. Nitrania mali viac príležitostí a Hartzell bol prakticky bez práce. Jednu z mála šancí na hosťujúcej strane mal Brejčák, ale americký brankár v nitrianskych farbách si bez problémov poradil. Do trojgólového vedenia mohol poslať domácich Ručkay, ale jeho strela z prvej minula priestor brány. V 38. minúte vystihol prihrávku na modrej čiare Hovorka, ale v úniku zoči-voči Hartzellovi nebol úspešný, keďže bránu prestrelil. O minútu neskôr strieľal švihom z medzikružia Stupka, ktorého si domáci brankár vychutnal efektným „semaforom“. Aj tretí samostatný únik hostí skončil neúspechom, tentokrát zlyhal Švihálek.

Prvú príležitosť v tretej tretine mal Stupka, ale Hartzell bol pozorný. V 46. minúte bol už Mikoláš prekonaný po Slovákovom pokuse, ale na bránkovej čiare vybral puk jeden zo žilinských bekov. V 52. minúte si v oslabení vytvorili Nitrania prečíslenie dvoch hráčov proti jednému a Slovák ešte nezištne našiel Copea, ktorý zvýšil na 3:0. Zverenci trénera Jančušku vyťažili zo štvorminútovej presilovky iba jeden strelecký pokus Konečného, s ktorým si poradil výborne chytajúci Hartzell. Na opačnej strane pridal štvrtý gól dvojgólový Cope. Žilinčanom sa ešte poradilo prekaziť čisté konto domácemu brankárovi, ktorého prekonal Handlovský a iba upravil stav zápasu na 4:1.

HK Nitra – MsHK Žilina 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)

Góly: 15. Macík (Šille, Ručkay), 16. Šille (Macík, Meland), 52. Cope (Slovák), 56. Cope (Slovák) – 59. Handlovský (Hovorka, Juraško)

Andrej Kmeč, tréner Nitry: „Prvé minúty boli rozkúskované, bolo tam veľa zakázaných uvoľnení a ofsajdov a nedostali sme sa do tempa, ale potom sme to už zlepšili a išli sme do vedenia 2:0. V druhej tretine sme prvých 10 minút jednoznačne dominovali a súper nemal ani jednu strelu na bránu. Škoda, že tam nepadlo viac gólov a bolo stále 2:0 a samozrejme pod tým dojmom, že stále hráme u súpera v tretine to hráči začali trochu zjednodušovať a ťahať to k modrej čiare a súper to vypichával a mal tam nejaké nájazdy, ale našťastie sme nedostali gól. Asi zlomová bola presilovka, ktorú sme dobre ubránili a dali dva góly a bolo rozhodnuté o zápase.“

Milan Jančuška, tréner Žiliny: „Prvá tretina vyznela z našej strany veľmi slabo. Prehrávali sme osobné súboje, slabo korčuľovali. Miestami som si pripadal, ako keby sme ešte v autobuse a na nejakom výlete okolo Slovenska. Dostali sme sa pod tlak a zákonite aj góly. Potom sa hra vyrovnala, zlepšili sme korčuľovanie a v závere druhej tretiny sme mali štyri samostatné nájazdy, ktoré sme nepremenili a to bol zlomový moment. Chýbal nám kontaktný gól. V globále nie som spokojný so zápasom a mám veľa námetov na rozbor. Treba povedať, že aj piatkový zápas, ktorý sme nehrali nám viditeľne chýbal.“

Foto: Rastislav Búgel

Nitra doma porazila Žilinu: Základ víťazstva položila v prvej tretine, FOTO
57
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM