Lucia Lauková Šport

Nitra bude mať nové športovisko: Pozrite sa čo vyrastá na Hideparku, FOTO

V priestoroch nitrianskeho Hideparku je poriadne rušno. Prítomnosť pracovníkov i ťažkej techniky značí, že sa chystá niečo zaujímavé. Prezradíme len, že tešiť sa môžu najmä nadšenci športu a bicyklov.

Ilustračný obrázok k článku Nitra bude mať nové športovisko: Pozrite sa čo vyrastá na Hideparku, FOTO
Zdroj: Hidepumpa

Na Hideparku už čoskoro vyrastie nové športovisko, ktorým je pumptracková dráha. Ako nás informoval jeden z koordinátorov projektu za iniciatívou tvorby pumptrackovej dráhy je skupina cyklistov, dobrovoľníkov (Igor a Peter Gažo, Pavol Ščasný) stretávajúcich sa na Hideparku, vrátane zakladajúceho člena Hideparku Filipa Stranovského.

Projekt Hidepumpa

Projekt výstavby nového športoviska v Nitre nesie názov Hidepumpa. O čo ide a pre koho je táto dráha určená objasnil Pavol Ščasný. „Hidepumpa je pumptracková dráha, ktorá je určená primárne pre jazdcov na BMX a špeciálnych horských bicykloch. Na pumptracku si cyklisti môžu zlepšovať svoje jazdecké schopnosti, preto je určená pre úplných začiatočníkov ale aj skúsených jazdcov, pre dospelých ale aj deti,“ prezradil Pavol Ščasný.

Dĺžka dráhy

Na trati sa usilovne pracuje. Pumptracková dráha bude mať po dokončení dĺžku 160 metrov, čím sa zaradí k tým väčším v rámci Slovenska. „Hlavné kolo je obojsmerné, vnútorné prepojenia, kde sa nachádzajú lavicové a „dirtové“ skoky sú jednosmerné," povedal Pavol Ščasný.

Vstupné zadarmo

Obrovskou výhodou je, že trať bude prístupná verejnosti tak ako celý areál Hideparku. „Vstup je bez poplatku, za čo ďakujeme nadácii, ktorá celý projekt finančne podporila. Projekt podporila aj komunita ľudí okolo Hideparku. Najmä perfektným zázemím, ktoré sme tam našli a v neposlednom rade ho podporilo aj množstvo dobrovoľníkov, ktorí doteraz odpracovali 800 dobrovoľníckych hodín a stále pokračujú. Všetci ste vítaní aj počas najbližšieho víkendu,“ uviedol Pavol Ščasný.

Termín dokončenia

Práce by mali byť podľa Pavla Ščasného ukončené do konca októbra, termín sa však môže meniť najmä podľa počasia. Na dokončenie im ostáva ešte pár pracovných víkendov. „Po ukončení stavebných prác zorganizujeme slávnostné otvorenie Hidepumpy, na ktorom radi stretneme každého, koho projekt zaujal. O termíne budeme včas informovať prostredníctvom FB stránok Hidepumpa, Hidepark, Critical Mass Nitra,“dodal Pavol Ščasný.

Pozrite si foto v priloženej galérii z výstavby Hidepumpy v Nitre!

Nitra bude mať nové športovisko: Pozrite sa čo vyrastá na Hideparku, FOTO
4
Galéria
Zdroj: Hidepumpa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM