Rastislav Búgel Kultúra

Nitra bude hostiť podujatie, aké na Slovensku nemá obdobu: Vytvorte návrh emblému a vyhrajte!

Už v lete 2016 to pod Zoborom ožije. Konať sa tu totiž bude svetový kongres. Pri tejto príležitosti vznikla zaujímavá súťaž.

Ilustračný obrázok k článku Nitra bude hostiť podujatie, aké na Slovensku nemá obdobu: Vytvorte návrh emblému a vyhrajte!
Zdroj: TASR

Leto 2016 bude v meste pod Zoborom patriť esperantistom. Konať sa tu totiž bude 101.svetový kongres Esperanta. Nitra tak očakáva poriadny nával milovníkov tohto univerzálneho jazyka. Na Slovensku sa toto podujatie uskutoční po prvýkrát.

Pri tejto príležitosti bola vyhlásená súťaž o vytvorenie grafického stvárnenia kongresového emblému. Súťaž nie je limitovaná vekom, krajinou a ani profesiou. Do súťaže sa tak môžu zapojiť amatéri, ale aj profesionálni grafici a umelci.

A čo by mal návrh kongresového emblému obsahovať? Jedná sa o tieto náležitosti: symbol esperanta, symbol Nitry alebo kongresovej budovy (aula SPU), ktorá svojim tvarom symbolizuje budúcnosť a začiatok druhého storočia Svetových kongresov, text “101-a UK Nitra 2016″ a krátky textový opis.

Všetky podmienky nájdete na webovej stránke 101.svetového kongresu esperanta.

Čítajte tiež:

Nitra bude dejiskom svetového kongresu esperanta: Stretne sa tu približne 2000 ľudí

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM