Rastislav Búgel Kultúra

Nitra bude hostiť najstarší filmový festival na Slovensku: Porota hodnotí 52 filmov zo 17 krajín

Medzinárodná odborná porota dnes začala hodnotiť súťažné filmy v hlavnej súťaži tohtoročného Agrofilmu 2013.

Ilustračný obrázok k článku Nitra bude hostiť najstarší filmový festival na Slovensku: Porota hodnotí 52 filmov zo 17 krajín

Najstarší filmový festival na Slovensku, ktorý sa koná každoročne, sa uskutoční v Nitre od 30. septembra do 4. októbra. Pred šesťčlennú porotu sa dostalo cez výberovú komisiu 52 filmov zo 17 krajín. Najlepšie a najhodnotnejšie dielo festivalu získa cenu MAGNA MATER.

Aj exotické krajiny

Filmári z 24 krajín štyroch kontinentov prihlásili na 29. ročník Agrofilmu 152 filmov. Najviac filmov je prihlásených už tradične zo Slovenska, 47 filmov, nasleduje Nemecko s 25 filmami, Česká republika so 16 filmami a Poľsko s 11 filmami. Pohľady na agrosektor ponúkli aj filmári z exotických krajín, akými sú Irán, Etiópia, Čína či Guinea Bisau. Tohtoročný festival je obohatený o rôzne sprievodné podujatia pre odbornú aj laickú verejnosť.

Viacero premietaní

Okrem celotýždňového premietania v Kongresovej sále Centra výskumu živočíšnej výroby Nitra v Lužiankach budú filmy premietané aj na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre, na Univerzite Konštantina Filozofa v Nitre a v nákupno-spoločenskom centre Galéria Mlyny.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM