Rastislav Búgel Správy

Nitra bola na nohách: Ľudia vyšli do ulíc za slušné Slovensko, FOTO

Zhromaždenie s názvom Postavme sa za slušné Slovensko sa uskutočnilo aj meste pod Zoborom. Ako to vyzeralo priamo pred Okresným úradom?

Ilustračný obrázok k článku Nitra bola na nohách: Ľudia vyšli do ulíc za slušné Slovensko, FOTO
68
Galéria
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Na desiatkach miest doma aj v zahraničí vyšli v piatok 9. marca do ulíc ľudia, ktorí sa zúčastnili zhromaždení pod názvom „Postavme sa za slušné Slovensko“. Výnimkou nebolo ani naše mesto. U nás sa zhromaždenie spojené s pietnou spomienkou uskutočnilo  pred miestnym Okresným úradom.

Medzi požiadavky organizátorov patrí dôkladné a nezávislé vyšetrenie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej za spoluúčasti medzinárodných vyšetrovateľov. Organizátori zhromaždení žiadajú aj novú dôveryhodnú vládu, ktorej súčasťou nebudú ľudia, u ktorých existujú podozrenia z korupcie a prepojenia na organizovaný zločin.

Začiatok zhromaždenia vo väčšine zapojených miest, medzi nimi i v Nitre, avizovali organizátori na piatu podvečer. Na evente na Facebooku prejavili o podujatie záujem tisíce ľudí.

Kto by si bol myslel, že účasť bude nižšia, ako potvrdili ľudia na Facebooku, bol na omyle. Námestie pred Okresným úradom zaplnili ľudia všetkých vekových kategórií. Na pódiu sa vystriedali osobnosti kultúrneho, spoločenského, univerzitného života i obyčajní občania.

Ako to vyzeralo na nitrianskom zhromaždení? Pozrite si fotografie.

Zdroj: YouTube.com
Stovky ľudí v Nitre vyšli do ulíc
68
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM