Aktualizované Rastislav Búgel Hokej

Nitra blízko k veľkému prekvapeniu: V švédskej Skelleftea vybojovala bod!

Nitrianski hokejisti majú za sebou druhý zápas prestížnej Ligy majstrov. Na ľade európskeho veľkoklubu AIK Skelleftea vybojovali fantastický výsledok. Rozhodli až samostatné nájazdy

Ilustračný obrázok k článku Nitra blízko k veľkému prekvapeniu: V švédskej Skelleftea vybojovala bod!
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Nitrianski hokejisti v druhom kole hokejovej Ligy majstrov mierili poriadne vysoko. Na ľade AIK Skelleftea potrápili jeden z najlepších európskych hokejových klubov. Zverenci trénera Antonína Stavjaňu dobojovali ťažké stretnutie až do samostatných nájazdov, v ktorých sa viac darilo domácemu tímu. Nitra tak vybojovala cenný bod po remíze v riadnom hracom čase.

Od úvodu dráma

Zápas mal od úvodných minút dramatický náboj. Skelleftea sa „zahryzla“ do súpera a po 63 sekundách viedla. Valent vyrazil Lindholmovu strelu len ku Calofovi, ten prihrávkou cez os klziska našiel Pesonena, ktorému nerobilo problém trafiť odkrytú nitriansku bránku – 1:0. Potom však prišiel menší šok, ktorý na chvíľu utĺmil pohotový herný prejav AIK. Z nevinne vyzerajúcej akcie v rohu klziska sa puk dostal pred bránku a König prepálil všetko, čo mu stalo v ceste – 1:1. O 73 sekúnd zahrala Nitra dobre presilovku, odrazený puk sa dostal k Slovákovi a ten nekrytý pri ľavej žŕdke poslal svoj tím do vedenia. Hráči AIK sa prebrali, v ofenzíve pritvrdili, no z vyrovnania sa tešili až v závere tretiny. Vylúčenie Michala Nováka potrestal po 47 sekundách Ericsson, ktorý bol na konci brialiantnej presilovkovej kombinácie do prázdnej bránky – 2:2.

Skvelý Valent

Úvod druhej tretiny patril domácim herne aj strelecky. Na Valenta spustili lavínu striel, no nitriansky brankár sa proti útočníkom švédskeho tímu viackrát vytiahol. V 22. minúte parádnym reflexom zmaril radosť Calofovi a udržal Nitru v hre o cenné body. Spoluhráči mu pomohli zlepšeným pohybom pri bránení, a to uzavretím stredného pásma. V 34. minúte sa naskytol „corgoňom“ ideálny brejk, po hrubej chybe domácich sa rútil do šance Macík, ale tiesnený nedokázal zakončiť podľa predstáv.

Uhrali bod

Aj tretiu tretinu začala Skelleftea agresívne, herne vynikala a vytvárala si gólové šance. Zackrisson najskôr nastrelil žŕdku a gólom neskončili ani príležitosti Broadhursta či Petterssonsa. Švédsky vicemajster kontroloval hru, no Valentovu bránku sa mu nedarilo dobyť. Nitra sa dostala do prvej vážnejšej šance v treťom dejstve až v 52. minúte, Burström však výborne čítal hru a zažehnal hroziace nebezpečenstvo. Necelých päť minút pred koncom fauloval Stümpel, AIK však ponúknutú príležitosť nevyužilo a zápas dospel do predĺženia.

Už po 45 sekundách sa hostia dostali do početnej prevahy 4 proti 3, usadili sa v pásme a vypracovali si aj zaujímavú príležitosť, Milam sa ale z víťazného gólu netešil. Rozuzlenie napokon priniesli až samostatné nájazdy, v ktorých rozhodol Terry Broadhurst.

AIK Skelleftea – HK Nitra 3:2 po SN (2:2,0:0,0:0,0:0)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM