Rastislav Búgel Hokej

Nitra ako prvá ukradla Zvolenu na vlastnom ľade tri body! Rozhodol Tománek

Súboj vedúcich mužstiev tabuľky mal divákov nadchnúť, ako inak, na zvolenskom ľade sa zišla slovenská elita, no prílišná opatrnosť zväzovala hráčom ruky a nohy, a tak gólov nepribúdalo.

Ilustračný obrázok k článku Nitra ako prvá ukradla Zvolenu na vlastnom ľade tri body! Rozhodol Tománek

V úvodných dvoch tretinách padli len dva a oba boli vyústením snahy toho ktorého mužstva. V prvej tretine si Zvolenčania streliť gól zaslúžili, postaral sa oň v 14. min Huňady po krásnej akcii, do ktorej sa vložil predovšetkým Ďaloga presnou nahrávkou, a potom samotný Huňady strelou i bleskovou bekhendovou dorážkou.

V druhej tretine sa obraz hry zmenil, Nitra pridala a Tománek v 23. min vyrovnal. Presilovkovému gólu predchádzala bojovnosť Tománka na modrej, puk udržal v útočnej tretine, prihral Stümpelovi a po jeho strele, ktorú zlikvidoval Šimko, puk dorazil do siete. Zvolenčania sa tak trochu dostali do streleckej krízy, v prvej tretine mohli Laca prekonať Brabenec, v 7. min, vzápätí Pokovič rozozvučal žŕdku. V 11. min zasa ohrozil nádejne niriansku bránku Škvaridlo v presilovke a až Huňady sa v 14. min žiadúco presadil. Nitrania akoby čakali na svoju príležitosť a veľa v prvej tretine nevykúzlili. Jedine Piataka mohol v 19. min v oslabení mrzieť nsamostatný nájazd, pri ktorom vynikol reflex Šimka.

V druhej tretine nastal pomerne zjavný obrat, okrem Tománkovho gólu premrhal Mašlonka v 28. min ďalší samostatný nájazd Nitranov a dve na seba nalepené tutovky Königa v 34. min dokonale vystrašili súpera. Zvolenčania sa ‚prekopali‘ k bránke hlavne pri šanci Škvaridla v presilovke v 26. min, inak im viazla po nádejných kombináciách finálna nahrávka, alebo chýbala presnejšia strela.

Začiatok tretej tretiny poznačila žŕdka hosťujúceho Tománka i presilovka Zvolena s obrovskou šancou Škvaridla. V 48. min sa ponúkla hosťom presilovka piatich na troch v trvaní 40 s, využili však až tú nasledujúcu s výhodou jedného hráča, keď sa zblízka presadil v 49. min Tománek a odmenil tak učebnicový prienik Königa. Zvolenčania korčuľovali v ústrety prvej domácej prehry v normálnom hracom čase, odvrátiť sa ju snažil Chovan v 52. min ukážkovým sólom, potom Škvaridlo nepresnou strelou, aj v 40 s trvajúcej power play, no márne.

Karol Kolečáni, asistent trénera Nitry: „Odohrali sme vyrovnaný zápas, v prvej tretine sme dobre nekorčuľovali, nechávali veľa priestoru súperovi. V druhej sme sa zlepšili, vyrovnali a v tretej tretine bojovnosťou, šťastím, dobrou obrannou hrou sme si víťazstvo priklonili na našu stranu.“

Roman Tománek, strelec dvoch gólov Nitry: „Ťažký zápas, boli sme v ňom šťastnejší. Zvolenu sme zobrali tri body na jeho ľade ako jediní, no my sa na to takto nepozeráme. Zvolen vedie jasne, pre nás je však dôležitejšie, aby sme si vytvorili čo najlepšiu pozíciu pred play off. Chceme napredovať, ochota tímu bola jasná, do Zvolena sme cestovali za tromi bodmi. Ja mám aj šťastie, v správnu chvíľu sa mi puk odrazil na správne miesto. Pocit zdolať prvého v tabuľke je niečo špecifické, no súťaž pokračuje, treba sa nám čo najrýchlejšie zregenerovať.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM