Správy

Nine z obce pri Nitre (18) učaroval motokros: Túži po medzinárodných pretekoch

Mladá pretekárka Nina Bullová svoj talent nezaprie. Medzi ženami nemala konkurenciu, tak súťaží s mužmi. Sily si chce zmerať aj na medzinárodných pretekoch.

Ilustračný obrázok k článku Nine z obce pri Nitre (18) učaroval motokros: Túži po medzinárodných pretekoch
23
Galéria
Zdroj: Archív Nina Bullová

Nina Bullová má 18 rokov a pochádza z obce Alekšince, v okrese Nitra. Od svojich rovesníčok sa v mnohom nelíši. Možno len v jej koníčku a vášni zároveň. Učaroval jej totiž nie príliš dievčenský šport – motokros, konkrétne pitbike. Pitbike je motorka na malých kolesách. Vlani prešla Nina do sveta veľkých motoriek a presedlala na KTM sx 125.

Ihneď sa zamilovala

Mladá „motokrosárka“ sa tomuto športu venuje už vyše päť rokov. Doviedol ju k nemu jej otec, ktorý tiež v mladosti jazdil. „Ako prvú som mala čínsku motorku Zilly 140, ktorá bola len taká skúšobná – či ma jazdenie bude baviť, ako mi to pôjde… Hneď ako som si na ňu sadla, som si tento adrenalín zamilovala! A dokonca som vyhrala hneď prvé preteky, ktoré sa konali v Sasinkove,“ povedala nám mladá pretekárka.

Voľný čas talentovanej športovkyne vypĺňajú predovšetkým tréningy. „Trénujem vždy, keď to dovolí počasie, a to najmä v Zbehoch, Kľačanoch, Topoľčanoch a v Zemianskych Kostoľanoch,“ vysvetlila športovkyňa.

Jazdí medzi mužmi

Darilo sa jej aj na ostatných pretekoch, ktoré v tom roku boli nielen na Slovensku, ale aj v Česku. „Jazdila som v kategórii Dámy a keďže som tu nemala rovnocenných súperov, prešla som do kategórie Elit, kde jazdia len muži. Začiatok sezóny v kategórií Elit nebol pre mňa jednoduchý, pretože súperi mali väčšie skúsenosti a predsa sú to muži. Napriek tomu, že som sa spočiatku neumiestňovala, závody s týmito súpermi ma posúvali dopredu,“ opísala Nina Bullová svoje začiatky.

„Mojím športovým vzorom je Livia Lancelot, ktorá tiež začínala na pitbike YCF a v súčasnosti je veľmi úspešnou pretekárkou vo veľkom motocrosse,“ hovorí Nina.

Ambície mladej pretekárky

V roku 2016 sa Nina chcela zúčastniť Majstrovstiev sveta vo Francúzsku. Na veľkú smolu, pred pretekmi sa jej pokazila motorka a tak zo štartu nič nebolo. Tento rok, sa chce zúčastniť medzinárodných pretekov v Taliansku.

Pretekárka Nina (18) má talent na pohľadanie: Mieri na majstrovstvá sveta!
23
Galéria
Zdroj: Archív Nina Bullová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM