Rastislav Búgel Kultúra

Niečo pre priaznivcov filmu: Fotogaléria Trafačka opäť spúšťa Filmové stredy!

Nitrianska fotogaléria Trafačka aj tento rok spúšťa projekt Filmové stredy. Otvorí ho premietanie filmu Teodora Kuhna s názvom Momo.

Ilustračný obrázok k článku Niečo pre priaznivcov filmu: Fotogaléria Trafačka opäť spúšťa Filmové stredy!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako priblížil František Kolář z fotogalérie, 30-minútový film je príbehom 16-ročného futbalistu, ktorý žije s mamou v bratislavskej Petržalke. Ich vzťah sa postupne zhoršuje a mladý Momo netrpezlivo čaká na návrat svojho otca, ktorý s rodinou už dlhší čas nežije. Príchod otca je pre neho spojený s veľkým očakávaním, ale nakoniec je všetko iné, ako dúfal.

Prešiel k hlbším témam

Autor filmu Teodor Kuhn točil spočiatku filmy úzko súvisiace s prostredím skejterskej komunity, ktoré poznal najviac. Na magisterskom stupni filmovej réžie na Vysokej škole múzických umení v Bratislave sa začal venovať hlbším témam a aj jeho štýl začal pôsobiť vyzretejšie. „S filmami ako Bódhisattva v Petržalke, Stratené deti či magisterským filmom Momo sa zúčastnil na viacerých festivaloch a vyhral niekoľko ocenení. V súčasnosti študuje doktorandský stupeň a v rámci neho pripravuje svoj celovečerný debut,“ uviedol Kolář.

Množstvo kvalitných filmov

Galéria v rámci projektu Filmové stredy premietne vo februári aj ďalší film Teodora Kuhna s názvom 16 sekúnd. V priebehu budúceho mesiaca okrem toho diváci uvidia aj sedem filmov od autora Borisa Gomolčáka. Ako upozornili organizátori, vstup na premietanie je voľný.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM