Rastislav Búgel Krimi

Nezvyčajná záchranná akcia: Neďaleko Nitry zo šachty vyťahovali vystrašeného jeleňa

Náročná záchranná akcia sa uskutočnila za mestom neďaleko Janíkoviec. Do takmer 3,5 metra hlbokej šachty spadol mladý jeleň.

Ilustračný obrázok k článku Nezvyčajná záchranná akcia: Neďaleko Nitry zo šachty vyťahovali vystrašeného jeleňa
Zdroj: Webnoviny.sk

Neďaleko Nitry v smere na Janíkovce sa okoloidúcemu naskytol nezvyčajný pohľad. V približne 3,5 metra hlbokej šachte, nachádzajúcej sa v tráve neďaleko cesty, bol uviaznutý jeleň. „Občan bezodkladne telefonicky kontaktoval mestskú políciu. Operačný pracovník vyslal na miesto nálezu motorizovanú hliadku, ktorá potvrdila, že oznam je opodstatnený a treba zahájiť pre zviera záchrannú akciu,“ informuje MsP v Nitre.

Mladého jeleňa zachránili

Šachta s priemerom 2 metre sa tak na niekoľko hodín stala väzením pre mladé zviera. Na záchrannej akcii sa podľa MsP v Nitre podieľali hasiči so svojou technikou a pracovník útulku Slobody zvierat. Plachého jeleňa sa bez zranení podarilo z betónovej šachty vyslobodiť. „Vzhľadom na to, že sa nepodarilo telefonicky vyrozumieť o udalosti správcu poľovného revíru, jeleň bol po konzultácii s odborníkom v oblasti poľovníctva vypustený na slobodu,“ informuje MsP v Nitre.

Zistili majiteľa pozemku

Po záchrannej akcii hliadka mestskej polície prekryla šachtu drevenými doskami a priestor navôkol ohradila páskou. Už počas nasledujúceho pracovného dňa sa podarilo zistiť majiteľa pozemku. „Celá udalosť bola nahlásená na dispečing podniku, ktorý prostredníctvom príslušného odštepného závodu zabezpečí prekrytie betónovej šachty a predídu tak možnému úrazu nielen zvierat, ale i ľudí,“ informuje MsP v Nitre.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM