Rastislav Búgel Hokej

Nezvládnutá druhá tretina znamenala vysokú prehru. Lipovský Skalici vychytal víťazstvo

Nitrania od úvodu zápasu odolávali tlaku hostí zo Skalice. Snažili sa o zvrat v stretnutí, no ten nenastal.

Ilustračný obrázok k článku Nezvládnutá druhá tretina znamenala vysokú prehru. Lipovský Skalici vychytal víťazstvo
Zdroj: TASR

Už v druhej minúte stretnutia využili hostia presilovú hru, keď na trestnej lavici sedel domáci Jokila a Holovič prekonal Laca v nitrianskej bráne. V ďalšom priebehu úvodnej časti zápasu sa viac do šancí dostávali Nitrania a dočkali sa v 15. minúte, keď obranca Trefný nahodil puk pred bránu a Pupák ho šikovne tečoval za chrbát Lipovského – 1:1.

Zvrat v druhej tretine

V 27. minúte sa do sľubnej príležitosti dostal Podstavek, ktorý naskočil z trestnej lavice, no Lipovského z nájazdu neprekonal. O desať minút sa však podarilo skórovať hosťom, keď Kutálek vymietol pravý horný roh Lacovej brány a Skalica sa tak opäť ujala vedenia. O ďalšie dve minúty odskočili hostia na rozdiel dvoch gólov, keď domáceho gólmana prekvapil presnou strelou, tentokrát do ľavého rohu Školiak – 1:3.

Prvá polovica tretej treiny bola síce v znamení tlaku domácich, ktorí sa snažili o vyrovnanie, no v 52. minúte sa presadila hviezda hostí Pálffy, ktorý spomedzi kruhov prekonal brankára Nitry Laca. Záhoráci tak pod Zoborom zvíťazili 4:1.

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Chceli sme dať šancu zahrať si mladým hráčom, preto sme hrali na štyri formácie. Neporadili sme si však s gólovými šancami, hostia áno, čo našich hráčov rozhodilo. Hostia dali rýchle dva góly a zápas s prehľadom takticky dohrali.“

Martin Pešout, tréner Skalice: „Myslím, že sme videli jedno z lepších stretnutí extraligy, obe mužstva hrali dopredu, čo sa divákom páčilo. Fascinovalo ma, že domáci prehrávali a štadión skandoval v stoji, to je fantastické. V prvej tretine sme mohli prehrávať 0:5, ale gólman nás podržal, potom sa nám podarilo dať gól na 2:1 a potom sme si už výsledok iba kontrolovali.“

HK Nitra - HK 36 Skalica 1:4
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM