Monika Földešiová Od Vás

Nezabúdajme na tých, ktorí nás potrebujú

Každoročne v mesiaci október, keď nás príroda obdarúva krásnymi farbami jesene, si uctievame starších občanov v našom okolí. Aj keď sa mesiac október venuje tejto téme výraznejšie než iné mesiace v roku, úcta k starším by však spontánne a sústavne ma

Starší ľudia si ju zaslúžia, a nielen úctu, ale rovnako našu náklonnosť, pozornosť, lásku a starostlivosť. Svojim vekom nadobudli skúsenosti, ktorými nám môžu pomôcť, poradiť, a častokrát sme ich sprostredkovateľmi pre naše deti i vnúčatá. Napokon, vďačíme im za svoj život, za výchovu a za mnoho vecí, ktorých hodnota sa dá len ťažko vyčísliť. Uvedomme si, čo všetko pre nás znamenajú. A aj napriek ich vysokému postaveniu sú nám vďační za obyčajný pozdrav, ktorý je najjednoduchším prejavom ľudskej spolupatričnosti a rešpektovania iných ľudí – bez rozdielu veku.

Nástup do dôchodku však neznamená, že sa končí životná aktivita. Je obdivuhodné, že naše babičky a dedkovia študujú, chodia na výlety, do kina, do divadla, do internetovej kaviarne a aktívne prežívajú svoje životné obdobie “jesene”. Preto, ak to človeku dovoľuje jeho zdravotný stav, život treba prežiť aktívne a produktívne bez ohľadu na vek.

PROGRAM V NITRE Seniorov si chce aj tento krát uctiť nitriansky magistrát. Po minulom prvom ročníku zorganizoval pre starších obyvateľov z Nitry Deň úcty k starším, počas ktorého sa budú konať stretnutia s mladými a zaujímavé besedy na základných školách. Chýbať nebudú významné osobnosti nášho mesta ako Eva Ruthová, Hilda Augustovičová, Ján Plesník, Marína Čeretková–Gálová a iní. //„Deň úcty k starším zavŕši Hudobný dar mesta Nitra v podobe koncertu Jiřího Zmožka a jeho hostí v PKO, na ktorý bude vstup voľný. Pre divákov z odľahlejších častí mesta bude po skončení koncertu zabezpečená mimoriadna doprava autobusmi do Dražoviec, Janíkoviec, Horných a Dolných Krškán,“ //uviedla Ľudmila Synaková z mestského úradu.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM