Monika Földešiová Iné športy

Nevydarený víkend druholigistov v šachu

Počas víkendu hostila Nitra na domácej pôde šachistov z Komárna a ich susedov z Bátorových Kosív.

NŠK Nitra B – KŠC Komárno, 3:5 (sobota) V sobotu nastúpili naši šachisti proti lídrovi II. ligy z Komárna. Začali sme remízou na siedmej šachovnici zásluhou Dominika Balka. Na prvej šachovnici nestačil Peter Jančovič po veľmi ostrom zápase na bývalého majstra Slovenska mládeže Kukela (0,5:1,5). Na tretej šachovnici remizoval Jozef Dlhý so Zuzkou Borošovou, niekoľko násobnou majsterkou Slovenska v mládežníckych kategóriách (1:2). Anton Knotek nestačil na svojho súpera Gotha Gabriela (1:4). Po peknom výkone na ôsmej šachovnici Dušan Danko porazil trpezlivou hrou mladíka Petra Baloga (2:4). Keď na druhej šachovnici Vlado Škreňo vo vyhratej pozícii nenašiel správny variant a následne sa dostal do horšej pozície a nakoniec prehral, náš zápas proti favoritovi bol už stratený (2:5). Dohrávajúca partia na piatej šachovnici už len kozmeticky upravila výsledok zásluhou Martina Amricha (3:5).

NŠK Nitra B – Bátorové Kosihy, 2,5 – 5,5 (nedeľa) Začiatok zápasu mal podobný priebeh ako v sobotu, rýchla remíza na štvrtej šachovnici zásluhou Mareka Zeloviča. Na druhej šachovnici Vladimír Škreňo po chybe v úvode partii s bielymi figúrami v Grunfeldovej obrane rýchlo prehral s Tomášom Szégim (0,5:1,5). Keď na šiestej šachovnici Róbert Pindeš nezabránil útoku súpera čiernymi figúrkami, prehrávali sme 0,5:2,5. Gejza Pereszlényi na piatej šachovnici trocha oživil naše nádeje remízou (1:3), tlaku súpera však neodolal na prvej šachovnici Peter Jančovič a prehral (1:4). Neuspel na ôsmej šachovnici ani Dušan Danko a bolo po zápase (1:5). Hrozivo vyzerajúcu našu prehru už len zmiernili Miroslav Goruša, ktorý s čiernymi figúrami porazil ženskú medzinárodnú majsterku (WIM) z Maďarska Zsofiu Domány a Martin Amrich, ktorý na siedmej šachovnici remizoval po tom, čo nedokázal presadiť zisk materiálu (2,5:5,5).

V nedeľu 6.3.2011 sa tiež hralo 10 kolo 4.ligy Nitrianskeho kraja. Družstvo NŠK E hostilo družstvo Levice B, ktoré je druhé v tabuľke a dlho bojovalo o postup s družstvom Topoľčian. Družstvo Levíc prišlo v oslabenej zostave, nakoľko niektorí ich hráči posilnili druholigové družstvo. Zápas sa vyvíjal ako na hojdačke, každý chvíľku ťahal pílku. Po veľmi dlhom čase sa družstvá rozišli remízou 4:4. Za družstvo Nitry vyhrali Vencel na 8. doske a mladá nádej Hlavina na 6. doske. Remízy uhrali Karcol na 1. doske, Šimončič na 4. doske, Eremiáš I. na 5. doske a Bako na 7. doske. Týmto výsledkom si družstvo uchovalo nádej na tretie miesto v súťaži, o ktoré sa pobije s družstvom Veľkého Kýru vo vzájomnom zápase v 11 kole.

Výsledky na www.chess.sk

Zdroj: Zelovič, Eremiáš Foto: Monika Földešiová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM