Rastislav Búgel Správy

Nevšedný zážitok: Autistické deti svojim kamarátom

Klub rodičov autistických detí v Nitre si aj tento rok pri príležitosti MDD pripravil pre všetky deti zaujímavý program.

Ilustračný obrázok k článku Nevšedný zážitok: Autistické deti svojim kamarátom
Zdroj: Dnes24.sk

Klub rodičov autistických detí pozýva aj tento rok pri príležitosti MDD všetky deti do parku na Sihoti. Pripravená tu pre nich bude vodná atrakcia Waterball. Dieťa bude uzavreté v dva metre veľkej nafukovacej guli. Následne ho spustia do vody v nafukovacom bazéne. „Účastníkom tak priblížime svet ich kamarátov, autistov, ktorí sú po celý život obrátení do svojho vnútra a žijú akoby v uzavretej guli,“ informuje Klub rodičov autistických detí. Popri tom vystúpi swingový orchester Coctail Band zo ZUŠ Jozefa Rosinského v Nitre. Podujatie sa bude konať v piatok 7. júna od 10:00 do 17:00 hodiny.

Čo je to autizmus?

Autizmus je závažná porucha psychického vývinu postihujúca kvalitu komunikácie. Autistické dieťa je samotárske, má obmedzenú predstavivosť, niektorí ho môžu pokladať za „nevychované“, rado sa zaoberá monotónnymi činnosťami, ktoré sa opakujú… To je len pár príznakov, v ktorých môžete spoznať autistu. Bohužiaľ každým rokom počet narodených autistov stúpa a miesta v špeciálnych škôlkach a školách sa míňajú.

Autisi svojim kamarátom k MDD
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM