Rastislav Búgel Krimi

Nešikovný zlodej sa pri krádeži polial alkoholom, to ho prezradilo

Polícia prijala na tiesňovej linke oznámenie, že na Ďumbierskej ulici v Nitre došlo práve k vlámaniu do predajne potravín. Zlodeja odhalil služobný pes.

Ilustračný obrázok k článku Nešikovný zlodej sa pri krádeži polial alkoholom, to ho prezradilo
Foto: Rastislav Búgel

Jednej z policajných hliadok vyslaných na miesto sa nepozdával chodec, ktorý na Dlhej ulici vyšiel spoza plotu. Keď sa k mladému mužovi priblížili, zistili že je poliaty neznámou tekutinou a má roztrhnutú bundu.

Policajti prezreli aj okolie blízkych kríkov a našli tu rukavice a igelitovú tašku s cigaretami a dvomi fľašami. Jedna z nich bola rozbitá a práve týmto alkoholom bol obliaty aj podozrivý muž. Ten zapieral, že by sa bol vlámal do potravín.

Služobný pes však viedol psovoda od predajne potravín až na Dlhú ulicu a podozrivého muža označil. Muž sa potom priznal a popísal ako rukavicami rozbil okno na predajni a do igelitky vložil fľaše a cigarety a rýchlo sa snažil z miesta ujsť. Popísal aj to ako sa mu jedna z fliaš rozbila a on sa celý polial.

"V dychu zadržaného muža kolovalo 0,40 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 0,83 promile. Momentálne sa ho ujíma poverená policajtka, ktorá ho k veci vypočuje. Polícia už vedie v tomto prípade trestné stíhanie vo veci pre prečin krádeže vlámaním. V zmysle zákona hrozí za tento trestný čin trest odňatia slobody až na 2 roky, " informuje policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Nešikovný zlodej sa pri krádeži polial alkoholom, to ho prezradilo
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM