Lucia Lauková Šport

Neseďte doma: Najkrajšie výlety s deťmi v Nitre a okolí

Využite voľné chvíle aktívne. Vezmite svoje deti na rodinný výlet.

Ilustračný obrázok k článku Neseďte doma: Najkrajšie výlety s deťmi v Nitre a okolí
Zdroj: TASR

Rodinná cykloturistika

Regionálna trasa, s najnižšou náročnosťou, je vhodná na rodinnú cykloturistiku. Trasa je dlhá 28 km. Prepája mesto Nitra s Rišňovcami. Vedie po asfaltových a poľných cestách. Zoznámi nás s krásami obcí Lehota, Veľké Zálužie, Rišňovce a západnými časťami mesta Nitra. Trasu si môžete pozrieť TU!

Konským vozom na Zobor

Zážitková jazda konským povozom určená pre malých aj veľkých bude v prevádzke do augusta. Koníky Pejo a Monty vás na Pyramídu či Zobor vyvezú každú nedeľu v čase o 12.00, 14.00, 16.00 a o 18.00 hodine.

Relax pri vode

Výlet k vode deti určite nesklame. V našom regióne je na výber niekoľko kúpalísk. Kúpalisko môžete vymeniť aj za prírodnú alternatívu. Remitáž Jelenec sa nachádza 2 km od obce Jelenec pod pohorím Tribeč, medzi okresnými mestami Nitra a Zlaté Moravce. Chatová oblasť Jelenec má 20 chát, 4 až 7-lôžkových. Ubytovacia kapacita chát je 112 lôžok. Chaty sú vybavené pitnou vodou a sociálnym zariadením. V areáli je spoločenská miestnosť s TV. Pri autocampingu sa nachádzajú dve jazerá s vhodnými podmienkami na vodné športy a s možnosťou zapožičania vodných bicyklov. Odtiaľ sa môžete vybrať k zrúcanine hradu Gýmeš, pod ktorým sa nachádza najstaršia gaštanica v Strednej Európe.

Vivárium SPU

Univerzitné vivárium deti určite zaujme. Najviac pozornosti má od detí korytnačka Vinco, či krokodíl filipínsky. Vivárium je otvorené cez víkend len v nedeľu od 10:00 do 12:00 hodiny. Cez týždeň je otvorené okrem stredy od 8:30 do 15:30 v stredu od 8:30 do 18:00.

Arborétum Mlyňany

V arboréte si môžete vychutnať takmer 67 ha park. Spoznať stovky druhov divo-rastúcich druhov drevín. Kochať sa obrovskými 30-metrovými sekvojami či len oddychovať niekde v tieni na lavičke v blízkosti niektorého z jazierok.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM