Lucia Lauková Správy

Nemocnica v Nitre má novú námestníčku pre ošetrovateľskú starostlivosť: Aké sú jej priority?

Vo Fakultnej nemocnici v Nitre pôsobí nová námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť. Nemocnici chce prinavrátiť aj titul „Baby friendly hospital“.

Ilustračný obrázok k článku Nemocnica v Nitre má novú námestníčku pre ošetrovateľskú starostlivosť: Aké sú jej priority?
3
Galéria
Zdroj: FN Nitra

Nitrianska nemocnica má po dlhých rokoch novú námestníčku pre ošetrovateľskú starostlivosť. Stala sa ňou Romana Tamášová. Informovala o tom nemocnica na sociálnej sieti.

Cieľom novej námestníčky bude zlepšovanie poskytovania zdravotnej starostlivosti v oblasti ošetrovateľstva vo vzťahu k pacientovi.

Prečítajte si tiež

Priority námestníčky

Jej prioritami sú realizácia predpôrodnej profylaktickej prípravy na pôrod rodičiek, zaškolenie sestier pracujúcich na Gynekologicko–pôrodníckej klinike k laktačnému poradenstvu či prinavrátenie titulu „Baby friendly hospital“.

Za dôležitú považuje aj realizáciu klinického skúšania a biomedicínskeho výskumu na odborných pracoviskách v spolupráci s viacerými zdravotníckymi profesiami a vytvorenie multidiscipli­nárneho tímu.

Zvýšenie úrovne

Nová námestníčka chce tiež tvoriť a implementovať lokálne ošetrovateľské štandardy do praxe na zvýšenie úrovne kvality pri poskytovaní ošetrovateľskej starostlivosti.

Podporovať bude aj spolupráce s Univerzitou Konštantína Filozofa v lektorstve sestier a pokračovať bude aj v spolupráci so Strednou zdravotníckou školou.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Nová námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť vo FN Nitra
3
Galéria
Zdroj: FN Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM