Monika Földešiová Rôzne

Nemáte kde bývať? Mesto to za vás vyrieši

Mesto Nitra plánuje do roku 2014 postaviť zhruba 300 nájomných bytov pre mladé rodiny. Tieto by mali pokryť dopyt po nájomných štartovacích bytoch v meste.

V júli tohto roka by mali byť skolaudované štyri bytové domy na sídlisku Diely, v ktorých bude 92 nájomných bytov. „Všetky byty budú dvojizbové, ich plocha sa bude pohybovať od 47,65 do 52,40 metrov štvorcových. K každom bytovom dome bude 23 bytových jednotiek na prízemí, štyroch nadzemných podlažiach a k dispozícii budú aj podkrovné byty,“ informoval Andrej Jančovič, hovorca nitrianskeho mestského úradu.
Výška investície na výstavbu 92 bytov predstavuje 4,824 milióna eur. Na financovaní projektu sa okrem Mesta Nitra podieľa aj Štátny fond rozvoja bývania, subvenciu poskytlo aj Ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja SR. Žiadosť o pridelenie nájomného bytu postaveného s podporou štátu si môžu záujemcovia podať od začiatku marca do 15. apríla tohto roka. Úspešní uchádzači musia spĺňať stanovené kritériá. Poradovník zostaví po uzávierke podania prihlášok mestská organizácia Službyt Nitra, s.r.o. na základe úplnosti a pravdivosti všetkých dokladov priložených k žiadosti o pridelenie nájomného bytu.
Výstavbu nájomných bytov podporovalo Mesto Nitra aj v predchádzajúcich štyroch rokoch, uviedol Jančovič. V roku 2008 bolo na Dieloch odovzdaných 82 nájomných bytov, ďalších 99 bytov k nim pribudlo v minulom roku v mestskej časti Krškany na Dvorčianskej ulici. Na Orechovom dvore bolo odovzdaných do užívania 28 bytov nižšieho štandardu.

Zdroj: TASR Foto: Nitra24

najomne byty Diely
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM