Lucia Lauková Samospráva

Nekonečný príbeh vlakovej stanice: Mesto pripravuje novú štúdiu

Mesto rokovalo o možnostiach obnovy nitrianskej železničnej stanice. Aké kroky budú nasledovať?

Ilustračný obrázok k článku Nekonečný príbeh vlakovej stanice: Mesto pripravuje novú štúdiu
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Nitrianska železničná stanica potrebuje rekonštrukciu ako soľ a nemyslia si to iba cestujúci. . "Zrejme príde k podpísaniu memoranda, aby sme tieto priestory riešili alebo ich potom budeme riešiť formou partnerstva so súkromným investorom,“ povedal primátor Jozef Dvonč v októbri minulého roku. Pričom predpokladal, že štát nebude mať na rekonštrukciu priestorov dostatok finančných prostriedkov.

Len o pár mesiacov neskôr prišlo na jeho slová. Aké má mesto v súčasnosti plány so stanicou sme sa spýtali na Mestskom úrade v Nitre. „Zástupcovia Mesta Nitry a Železníc SR rokovali v pondelok 1. februára 2016 na Mestskom úrade v Nitre o možnostiach a postupoch riešenia obnovy Železničnej stanice Nitra – ako aj ďalšej súčinnosti pri vypracovaní Memoranda v intenciách uznesenia Vlády SR,“ informoval nás Andrej Jančovič.

Rekonštrukcia nitrianskej železničnej stanice sa pripravovala už v roku 2011, s tým, že výstavba novej budovy mala byť menej nákladná ako rekonštrukcia tej starej. „Čo sa týka ďalšieho postupu, novovytvorený pracovný tím zabezpečí podklady dostupných informácií, ktoré sú potrebné na spracovanie štúdie obnovy Železničnej stanice Nitra a jej okolia,“ uviedol Jančovič.

Pre mesto môže byť výrazným impulzom pre realizáciu svojich plánov aj fakt, že Nitra očakáva zvýšenie pohybu cestujúcich hlavne za prácou. „Samotná štúdia by mala reflektovať aj na budúce potreby mesta a VÚC i mobilitu ľudí (aj vzhľadom na prichádzajúce investície do Nitry a regiónu) v časovom horizonte 10 až 20 rokov. Prvé rokovanie pracovného tímu sa uskutoční do konca februára 2016,“ dodal Jančovič.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM