Rastislav Búgel Kultúra

Nebo nad Kalváriou opäť ožije: Chystá sa veľká šarkaniáda

Nitrianske nebo sa po roku znova zaplní pestrofarebnými šarkanmi. Po veľkom úspechu sa totiž zopakuje obľúbená šarkaniáda.

Ilustračný obrázok k článku Nebo nad Kalváriou opäť ožije: Chystá sa veľká šarkaniáda
Foto: Rastislav Búgel

Príjemne si oddýchnuť a zabaviť sa v rodinnom kruhu spolu s priateľmi budeme môcť aj tento rok. Mesto Nitra a Nitrianska organizácia cestovného ruchu pre vás aj tento rok pripravili šarkaniádu na nitrianskej Kalvárii.

Podujatie sa bude konať v sobotu 11. októbra. Prezentácia súťažných šarkanov začne o 13:00 hodine. „Zapojiť sa môže každý kto má chuť zabaviť sa a prežiť príjemné popoludnie,“ informuje Dana Póčiková z Nitrianskej organizácie cestovného ruchu. Súťažiť sa bude vo viacerých kategóriách: najkrajší, najväčší, najoriginálnejší, ručne vyrobený a najvyššie lietajúci šarkan.

O tituloch v týchto kategóriách rozhodne porota a súťažiť sa bude o zaujímavé ceny. Deti ale aj dospelí, ktorí si neprinesú vlastného šarkana, si ho budú môcť zakúpiť alebo vyrobiť v tvorivej dielni Artes priamo na mieste. „Púšťanie drakov spríjemní aj ochutnávka medu a gaštanových pochúťok, pravá belgická čokoláda s gaštanovým pyré, rozprávkové postavičky a maľovanie na tvár,“ informuje Póčiková. O zábavu pre deti sa postará Rodinné centrum ALBA. Tešiť sa môžete taktiež na prehliadku Misijného múzea so sprievodcom v slovanskom kostýme.

Pozrite si fotografie z minulého ročníka!

Nitrianska Šarkaniáda
1
Galéria
Nitrianska Šarkaniáda
40
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM