Rastislav Búgel Krimi

Nebezpečná šachta na Zobore: Mužovi (30) sa pod nohami prepadol poklop!

Šťastie v nešťastí. Aj tak by sa dala nazvať situácia, ktorú zažil 30-ročný muž v mestskej časti Zobor. Tomu sa pod nohami prepadol poklop na šachte.

Ilustračný obrázok k článku Nebezpečná šachta na Zobore: Mužovi (30) sa pod nohami prepadol poklop!
Foto: Rastislav Búgel

Stred pracovného týždňa a podvečerné hodiny boli na operačnom stredisku mestskej polície poriadne rušné. Sám občan (30) zavolal na číslo MsP v Nitre a informoval o svojom úraze. „V mestskej časti Zobor, na ulici Chmeľová dolina, sa počas chôdze stredom chodníka prepadol do šachty. Pri stúpení na kovový poklop štvorcového tvaru povolil jeden z pántov a mladý muž celý spadol do odkrytej šachty,“ informuje MsP v Nitre.

Žiadal náhradu škody

Podľa nitrianskej mestskej polície mal utrpieť pomliaždeniny a odreniny na rukách a nohách od kraja kovovej obruby a betónových okrajov šachty. „Nakoľko mal tridsaťročný zranený muž v úmysle žiadať od majiteľa šachty náhradu spôsobenej škody a bolestné, mestskí policajti s ním na mieste spísali zápisnicu k udalosti,“ informuje MsP v Nitre.

Priestor zabezpečili

Muž (30) bol samostatne schopný pohybu a tak mu bolo odporučené odborné ošetrenie, ktoré by mohlo odhaliť poškodenia zdravia. Na miesto boli privolaní aj pracovníci vodární. Tí však mali podľa MsP v Nitre vylúčiť, že sa jedná o šachtu v ich správe. "Nebezpečná otvorená šachta, hlboká vyše jedného metra, bola prekrytá drevenou paletou a priestor v jej okolí bol príslušníkmi mestskej polície vyhradený výstražnou páskou,“ informuje nitrianska mestská polícia.

Povolili pánty

Nasledujúci deň mali telekomunikácie potvrdiť, že sa jedná o ich šachtu. „Počas obhliadky inkriminovaného miesta bolo zistené, že celý poklop šachty bol prevalený pod úroveň chodníka. Povolenie pántu kovového poklopu a jeho otvorenie pod hmotnosťou poškodeného muža s najväčšou pravdepodobnosťou spôsobilo bližšie neurčené nákladné vozidlo, ktoré buď parkovalo alebo prechádzalo po chodníku cez poklop,“ informuje MsP v Nitre.

Čítajte tiež:

V Nitre osadili tri nové kamery: Na TÝCHTO miestach na nás dohliadajú

Foto: iluistračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM