Lucia Lauková Kultúra

Návštevníci Nitrianskeho hradu sa môžu tešiť: V lete ich čaká séria podujatí

Nitriansky hrad počas leta ožije zaujímavými tématickými podujatiami. Prvé z nich štartuje už v máji.

Ilustračný obrázok k článku Návštevníci Nitrianskeho hradu sa môžu tešiť: V lete ich čaká séria podujatí
Foto: Rastislav Búgel

Počas tohtoročnej letnej sezóny je pre návštevníkov Nitrianskeho hradu pripravená séria tématických podujatí pod názvom Hradovanie na Nitrianskom hrade. Organizátormi vystúpení sú Nitrianska organizácia cestovného ruchu, nezisková organizácia Castellum a skupina historického šermu Bojník.

Päť letných podujatí

Tešiť sa môžete na 5 podujatí. Prvé z nich nazvané Žigmundov stredovek, sa bude konať 7. mája. Druhé v poradí, Renesančný deň, bude nasledovať 8. júna. O mesiac neskôr 9. júla bude na Nitrianskom hrade Barokový deň. 10. augusta bude návštevníkov čakať podujatie Turci idú a posledným bude 11. septembra podujatie Návšteva Márie Terézie.„Zážitkové popoludnia sa uskutočnia v uvedených termínoch vždy od 13.00 do 18.00 hodiny,“ dodáva web Nitrianskej organizácie cestovného ruchu.

Program vystúpení

Návštevníkov čaká šermiarske vystúpenie, historické tance, výučba historického šermu a dobového tanca, dobová kuchyňa, módna prehliadka historických kostýmov, fotenie návštevníkov v historických kostýmoch, sokoliari, hry pre malých aj veľkých a pasovanie za rytierov, Turecká kaviareň, orientálne tance.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM