Lucia Lauková Kultúra

Návšteva Nitrianskeho hradu bude v zime ZDARMA: Pozor na zmenu otváracích hodín

Nitriansky hrad nezatvorí svoje brány ani počas zimných mesiacov. Zmena sa však dotkne otváracích hodín. Pozrite sa, kedy si budete môcť vychutnať prechádzku po, dúfajme, zasneženom hradnom areáli.

Ilustračný obrázok k článku Návšteva Nitrianskeho hradu bude v zime ZDARMA: Pozor na zmenu otváracích hodín
Zdroj: TASR

Nitriansky hrad budete môcť navštíviť aj počas zimných mesiacov. Upraví sa len otváracia doba. Informuje o tom web Nitrianskeho hradu.

Otváracia doba počas zimy

Zimná sezóna začína v novembri a končí v marci. V tomto období bude hradný areál otvorený denne v čase od 7:00 do 17:00 hodiny. Katedrálu-Baziliku sv. Emeráma môžu návštevníci navštíviť denne v časoch od 9:00 do 12:00 a od 13:00 do 16:00 hodiny. Zatvorená počas zimných mesiacov bude expozícia kazemát.

Vstup zadarmo

Poplatok za vstup do hradného areálu platiť návštevníci nebudú musieť. „Od novembra do marca je vstup do hradného areálu bezplatný,“ informuje web Nitrianskeho hradu.

Otvorené aj Diecézne múzeum

S upravenými otváracími hodinami treba rátať aj pri návšteve Diecézneho múzea. To môžete navštíviť od utorka do nedele v čase od 10:00 do 16:00 hodiny. Cena vstupného je 1 euro pre dospelých a 0,50 eur deti nad 6 rokov, študentov, seniorov a ZŤP.„Skupina návštevníkov (min. 10 ľudí) má možnosť zarezervovať si vopred (min. 2 dni) komentovanú prehliadku Diecézneho múzea a Katedrály sv. Emeráma. Cena prehliadky je 2,50 eur (dospelí) a 1,50 eur (deti nad 6 r., študenti, dôchodcovia nad 62 r. a ZŤP),“ píše sa na webe Nitrianskeho hradu.

Môže vás zaujímať:

Historický organ sa vrátil na Nitriansky hrad: Bude najvýznamenjší na Slovensku

Nitra je 4. najobľúbenejším mestom na Slovensku: TAKTO ju ohodnotili cudzinci

Zaujímavosti Diezécnej knižnice v Nitre: Pozrite sa aké klenoty ukrýva

Rok od úmrtia Jána Chryzostoma Korca: Veriaci si jeho odchod pripomenú sv. omšou

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM