Rastislav Búgel Hokej

Návrat hokejovej hviezdy: Jozef Stümpel bude hrať v Nitre

Ústny dohovor spečatili v utorok aj podpisom zmluvy do konca septembra riaditeľ extraligového HK Nitra s útočníkom Jozefom Stümpelom.

„Podpisoval som s dobrými pocitmi, dohodli sme sa rýchlo, žiadne dlhé rokovanie to nebolo. Som rád, že si môžem opäť zahrať doma a potešiť tak fanúšikov Nitry. Takisto chcem pomôcť nitrianskemu klubu,“ vyjadril sa krátko po podpise zmluvy pre webovú stránku HK Jozef Stümpel.

Spolupráca je zatiaľ dohodnutá len na úvodných sedem zápasov.** „Zatiaľ neviem, čo bude ďalej. Sám to neviem a nechcel som byť v tomto smere obmedzený na dlhšie obdobie. Uvidíme, ako sa vyvinie situácia na trhu, určite bude zaujímavé sledovať aj prípadné dianie okolo NHL. Nie je vylúčené, že zmluvu potom neskôr predĺžime aj na dlhšie obdobie. Zatiaľ sme to uzavreli len do konca septembra,“** zdôraznil skúsený útočník.

V príprave odohral Jozef Stümpel zatiaľ len dva zápasy. Oba, doma proti Dunaujvárosu a Martinu, boli pre Nitru víťazné. „V prvom zápase som sa musel dostať do zápasového tempa, aby som čo najlepšie načasoval formu. To sa celkom podarilo. Oba zápasy slúžili hlavne na rozohranie, aby som sa pripravil na súťaž ja i tím,“ uviedol Stümpel. Pôsobenie v Nitre odštartuje zápasom proti SR 20 už o dva dni. „Zatiaľ som proti juniorom ešte nehral, viem, že teraz ma to čaká. Uvidíme, čo ten zápas prinesie, verím, že tímu pomôžem a že to zvládneme,“ konštatoval Stümpel, pričom prezradil, že ak bude uvažovať o zahraničnej ponuke, KHL to už zrejme nebude. //„Do KHL sa mi už veľmi nechce ísť, je to náročné na cestovanie a ja by som sa rád viac venoval aj rodine. Momentálne však neviem povedať, čo príde. Uvidíme, ako to bude,“ //uzavrel hokejista s bohatými skúsenosťami z NHL.

Nitra24.sk/tasr Foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM