Rastislav Búgel Iné športy

Naše mesto reprezentujú v zahraničí: Nitrianski korfbalisti sú na čele II. maďarskej ligy!

Vstup do novej sezóny vyšiel nitrianskym korfbalistom na výbornú. Na úvodnom turnaji ich čakali dva zápasy, v ktorých boli Nitrania odhodlaní zúročiť kvalitnú letnú prípravu.

Ilustračný obrázok k článku Naše mesto reprezentujú v zahraničí: Nitrianski korfbalisti sú na čele II. maďarskej ligy!
Zdroj: Dnes24.sk

Prvým súperom Nitry v novom ročníku bol tím MAFCi Budapešť. Od úvodu stretnutia sa oba tímy striedali vo vedení. Neskôr si Nitrania vybojovali mierny náskok, ktorý sa im do prestávky podarilo udržať (8:7). Excelentný nástup KK SPU Nitra do druhého polčasu znamenal zvýšenie náskoku na 12:7 a od tohto momentu kontrolovali priebeh zápasu. V zápase sa zaskveli najmä legionár Kevin Anthonis (autor 8 košov) a Erik Pružinský (autor 4 košov).

Druhá výhra

V druhom zápase bol súperom Nitry tím Gödöllö KK. Nitrianskemu tímu sa opäť vydaril vstup do zápasu a počas celého polčasu si udržiavali mierny náskok. Na začiatku druhého polčasu dominovali na ihrisku obrany. Za 13 minút padol iba jeden kôš z rúk Janky Miklovičovej. Po tomto zlomovom momente sa presadili aj ďalší hráči Nitry a štvorbodový náskok si udržali do konca zápasu.

Na čele tabuľky

„Po vydarenom štarte do sezóny sa KK SPU Nitra dostal na čelo tabuľky. Už najbližší víkend ich čaká ďalšie dvojkolo 2. maďarskej ligy, kde sa pokúsia potvrdiť svoje ambície a udržať si neporaziteľnosť,“ prezradil Tomas Sonnenschein z KK SPU Nitra.

KK SPU Nitra – MAFCi Budapešť 19:11 (8:7)

KK SPU Nitra: Kevin Anthonis 8, Erik Pružinský 4, Juraj Hraška 3, Katka Mináriková 2, Janka Miklovičová a Tomáš Sonnenschein po 1, Andrea Fialová, Lea Lenická, Róbert Sonnenschein a Matúš Kosa

KK SPU Nitra – Gödöllö KK 14:10 (8:6)

KK SPU Nitra: Kevin Anthonis 4, Katka Mináriková 3, Andrea Fialová, Janka Miklovičová a Erik Pružinský po 2, Tomáš Sonnenschein 1, Lea Lenická, Róbert Sonnenchein a Juraj Hraška

Korfbalisti v Maďarsku
26
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM