Lenka Káčerová Kultúra

Náš tip mesiaca – Višňový sad!

Láka vás zažiť pocit uvoľnenia a pritom vžitia sa do diania? Vyhodnotili sme súťaž o vstupenky do Divadla Andreja Bagara!

Višňový sad je inscenácia, ktorá známej predlohe svetového klasika Čechova vtláča rozmer súčasného vnímania reality, ktorú žijeme. S jej smiešnosťou, aktuálnosťou, aj živelnosťou. V hlavných úlohách uvidíte nielen jubilujúcu a skvelú Evu Matejkovú (ako Ranevská), ale aj charizmatického** Jevgenija Libezňuka. Ten práve za svoj výkon dravého statkára Lopachina získal najvyššie ocenenie slovenských divadelníkov – DOSKY 2009 ako Najlepší mužský herecký výkon uplynulej divadelnej sezóny. Prekvapením a novinkou predstavenia bude účinkovanie **Leopolda Haverla, ktorý sa divákom predstaví v tragikomickej úlohe „večného“ Firsa. V ďalších postavách diváci budú môcť vidieť Danielu Kuffelovú, Jána Grešša, Antona Živčica, Žofiu Martišovú; ale aj predstaviteľov najmladšej hereckej generácie: Marcela Ochránka, Klaudiu Kolembusovú, Zuzanu Porubjakovú, Petra Kadlečíka Matúša Krátkeho. Čaká na vás nielen príbeh o ľudskom hľadaní vlastného šťastia. Tragikomické pohrávanie sa s osudmi postáv, smutno – smiešne lásky, humor – a jedna živá kapela ako bonus.

Správna odpoveď na súťažnú otázku:

Ktorá herečka hrá hlavnú postavu v hre Višňový sad?

  1. Eva Pavlíková
  2. Eva Večerová
  3. Eva Matejková

je c) Eva Matejková

Z množstva správnych odpovedí sme vyžrebovali jedného výhercu, ktorý získava dve vstupenky na predstavenie Višňový sad na 13. mája 2010 o 18:30 vo Veľkej sále DAB – toto predstavenie je venované životnému jubileu bývalej členke umeleckého súboru DAB, dnes hosťujúcej herečke nitrianskeho divadla pani Eve Matejkovej, videli. A meno šťastného výhercu je: Ľuboš Baboš Výhercovi srdečne gratulujeme. Podrobnejšie bude informovaný mailom.

Visnovy sad
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM