Rastislav Búgel Iné športy

Náročné dvojkolo pre korfbalistov: Nitrania odohrali dve náročné stretnutia a odhalili svoje slabiny!

V nedeľu odohrali nitrianski korfbalisti druhé dvojkolo maďarskej druhej ligy. Tentokrát sa im nedarilo tak ako minulý týždeň. Čakali ich ťažší súperi, ale hlavnou príčinou bola veľmi slabá úspešnosť streľby.

Ilustračný obrázok k článku Náročné dvojkolo pre korfbalistov: Nitrania odohrali dve náročné stretnutia a odhalili svoje slabiny!
Zdroj: Dnes24.sk

V prvom zápase bol súperom Nitry tím vysokej školy športu TFSE, posilnený o niekoľkých reprezentantov z prvej ligy. Celý súboj bol v znamení kvalitnej obrany a nepresnej streľby. Počas prvých dvadsiatich minút padol iba jediný kôš z rúk maďarského tímu a po veľkom množstve zahodených nitrianskych šancí sa podarilo strelecky presadiť Nine Kusyovej. Obranná hra pokračovala aj naďalej a polčas skončil tesnou prehrou Nitry 1:2. Slováci nezachytili nástup do druhého polčasu a súper im odskočil na rozdiel 3 bodov. “Ešte jedenkrát sa Nitrania priblížili súperovi na dostrel dvoch bodov, ale v tom momente maďarskí vysokoškoláci zabodovali a vytvorili si rozhodujúci náskok,” prezradil Tomáš Sonnenschein z klubu KK SPU Nitra. V zápase sa trikrát presadil hrajúci tréner Nitry, ale bohužiaľ to bolo už za rozhodnutého stavu.

S favoritom iba tesne

V druhom zápase nastúpil KK SPU Nitra proti favoritovi ligy, tímu SZAC 1908 KSE Budapešť. Úvod stretnutia bol veľmi vyrovnaný, oba tímy sa striedali vo vedení. Keď sa jednému tímu podarilo odskočiť na rozdiel dvoch bodov, súper veľmi rýchlo vyrovnal. Do druhého polčasu vstupovala Nitra s jednobodovým mankom 7:8. Tréneri nitrianskeho tímu upozorňovali svojich zverencov najmä na nástup do druhého polčasu, aby sa neopakovalo zlyhanie z prvého zápasu. Aj v tomto polčase dominovali na ihrisku obrany, Nitranom sa podarilo vyrovnať na 8:8, neskôr 10:10. Vtedy zabrali mladí hráči súpera, vytvorili si rozhodujúci trojbodový náskok, na ktorý dokázal reagovať iba Robo Sonnenschein, ktorý pretrhol trojmesačnú streleckú smolu. Zápas sa skončil výsledkom 11:13.

“Tieto zápasy ukázali, že KK SPU Nitra dokáže hrať vyrovnané zápasy s ktorýmkoľvek súperom v lige, ale zároveň odhalilo slabiny tímu, streľbu a nasadenie počas celých šesťdesiatich minút. Ligové voľno teraz vyplnia Nitrania silne obsadeným turnajom v českom Znojme,” prezradil Tomáš Sonnenschein z KK SPU Nitra.

Výsledky:

KK SPU Nitra – TFSE 4:9 (1:2)

KK SPU Nitra: Tomáš Sonnenschein 3, Nina Kusyová 1, Andrea Fialová, Silvia Levčíková, Katka Pekárová, Juraj Hraška, Peter Levčík a Erik Pružinský, vedúca tímu Janka Miklovičová

KK SPU Nitra – SZAC 1908 KSE Budapešť 11:13 (7:8)

KK SPU Nitra: Nina Kusyová, Peter Levčík, Erik Pružinský a Tomáš Sonnenschein po 2, Katka Pekárová, Silvia Levčíková a Róbert Sonnenschein po 1, Andrea Fialová, vedúca tímu Janka Miklovičová

2. korfbalové dvojkolo
20
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM