Rastislav Búgel Od Vás

Náročná iniciatíva si vyžaduje dobrý tím

Protestné zhromaždenia proti našim gorilám pomaly strácajú na sile. Organizátori jednotlivých protestov majú rozdielne, nesplniteľné požiadavky. Ptetičný projekt sa štiepi.

Občianska iniciatíva Dokončime revolúciu! víta, že po spoločných debatách v širokom kruhu organizácií a iniciatív, ktoré sa aktivizovali po protestoch Gorila, si viaceré skupiny osvojili mnohé požiadavky, ktoré boli pred dvoma týždňami nezávisle od seba formulované v našej výzve.

Je však poľutovaniahodné, že nedošlo k zhode na spoločnej stratégii a organizátori protestných zhromaždení bez rešpektovania rovného postavenia všetkých iniciatív a bez vzájomnej dohody predstúpili pred novinárov s vlastnou verziou, ktorú nekorektne označili za „spoločný konsenzus“. Preto v tejto chvíli nemáme dôveru v schopnosti tohto tímu doviesť takúto náročnú kampaň do úspešného konca.

Z toho dôvodu sa od ich svojvoľného postupu** dištancujeme** a podobne ako niektoré ďalšie občianske iniciatívy (napríklad Občania 2012) od nimi reprezentovaného petičného projektu nateraz odstupujeme.

Veríme však v dlhodobejšiu spoluprácu síl, ktoré sa na Slovensku aktívne a úprimne zasadzujú za nevyhnutné protikorupčné a prodemokratické zmeny, a preto budeme aj naďalej pokračovať v našich aktivitách korektnými a transparentnými prostriedkami.

Samuel Búš Občianska iniciatíva Dokončime revolúciu!

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM