Lucia Lauková Šport

Naprieč krajom pôjdu medzinárodné preteky: Pozrite si trasu cyklistov

Cez niekoľko obcí a miest v Nitrianskom kraji povedie trasa medzinárodných cyklistických pretekov. Pozrite si, na ktorých miestach ich určite zastihnete.

Ilustračný obrázok k článku Naprieč krajom pôjdu medzinárodné preteky: Pozrite si trasu cyklistov
Zdroj: Dnes24.sk

V poradí 61. ročník medzinárodných cyklistických pretekov, Okolo Slovenska, budú môcť sledovať aj nadšenci z nášho mesta. Jedna z etáp totiž štartuje v Banskej Bystrici a končí v Nitre, kde cyklisti predtým, ako sa postavia na štart finálovej etapy smerujúcej do Trnavy, strávia noc.

Okres Levice

Medzinárodné cyklistické preteky pod názvom Okolo Slovenska sa budú konať od 7. do 11. júna 2017. Do nášho kraja budú prichádzať cyklisti zo smeru Banská Štiavnica 9. júna cez okres Levice, kde je ich príchod očakávaný približne o 15.30 h. Prechádzať budú cez obce Uhliská, Pukanec, Devičany, Nová Dedina, Čajkov, Rybník. Po 16-tej hodine by už mali byť cyklisti v Tlmačoch. Ďalej budú pokračovať cez Malé Kozmálovce a približne po hodine vstúpia do okresu Zlaté Moravce.

Prejdú aj cez Zlaté Moravce

V okrese Zlaté Moravce pôjdu cyklisti cez obce Nemčiňany, Čierne Kľačany. Príchod do centra mesta Zlaté Moravce sa očakáva okolo 16:45 h. Športovci budú pokračovať cez Slažany, a Neverice. O 17.00 hodine prekročia hranicu okresu Nitra.

Cyklistov očakáva aj Nitra

V okrese Nitra sa na cyklistický sprievod môžu tešiť obce Jelenec, Kolíňany, Štitáre. Do Nitry sa dostanú po ceste č. 65. Priamo v Nitre bude etapa prechádzať po Triede Andreja Hlinku, ulici B. Slančíkovej, na most, ďalej cez Wilsonovo nábrežie cez kruhový objazd až k cieľu etapy k zimnému štadiónu Nitra Aréna.

Okres Nitra opustia cyklisti až na druhý deň v sobotu 10. júna keď sa po Štúrovej a cez Univerzitný most vydajú smerom na Topoľčany.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM