Rastislav Búgel Správy

Naplavené bahno a zatopené pivnice: Vytrvalý dážď robí problémy v celom Nitrianskom kraji!

Vytrvalé dažde začínajú spôsobovať v Nitrianskom kraji prvé škody.Aj keď povodne zatiaľ hlásené neboli, hasiči už museli zasahovať prakticky vo všetkých okresoch regiónu.

Ilustračný obrázok k článku Naplavené bahno a zatopené pivnice: Vytrvalý dážď robí problémy v celom Nitrianskom kraji!
Zdroj: Webnoviny.sk

Väčšinou však šlo o odčerpávanie vody zo zatopených suterénov prípadne odstraňovanie naplaveného blata z ciest.

Odčerpávali vodu

Prvýkrát dnes hasiči zasahovali po prívalovom daždi v Kolárove, kde o šiestej hodine ráno odčerpávali vodu na Budovateľskej ulici. Krátko po ôsmej hodine už zasa odpratávali naplavené bahno medzi obcami Modrany a Bátorove Kosihy v okrese Komárno.

Zaplavený suterén

„Neskôr sa opäť odčerpávala voda na Budovateľskej ulici v Kolárove a o desiatej hodine zasa v obci Jarok neďaleko Nitry,“ informoval hovorca Krajského riaditeľstva (KR) Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v NitreViliam Pánsky. V priebehu dopoludnia hasiči odčerpávali vodu aj na Nánskej ulici v Štúrove i v obci Svrbice v okrese Topoľčany. Problémy so zaplaveným suterénom riešili aj na základnej škole vo Veľkom Lapáši v okreseNitra. Priamo v Nitre zasahovali pri odčerpávaní vody na Dlhej a na Sládkovičovej ulici. Podľa Pánskeho sa začína komplikovať situácia v Ipeľskom Sokolci v okrese Levice. „Opäť tam postupne zatápa obec a kolegovia z Levického okresu sú podľa mojich informácií už na výjazde,“ dodal Pánsky.

Domy nie sú ohrozené

Jeho slová potvrdil starosta Ipeľského Sokolca Arnold Ozsvald. Ako uviedol, obec momentálne ohrozuje predovšetkým voda pritekajúca z okolitých polí. „Potok Jelšovka je zatiaľ v koryte. Ale jednu ulicu nám už voda z okolia zatopila. Rodinné domy zatiaľ ohrozené nie sú. Situácia sa bude ešte zhoršovať, pretože prší a po obhliadke sme zistili, že v blízkosti obce je veľa vody, ktorá bude pritekať ešte niekoľko hodín. Momentálne tu už zasahujú hasiči, ktorí odčerpávajú vodu,“ povedal Ozsvald.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM