Lucia Lauková Správy

Napadnutia vodičov MHD: Na linke z Orechovho dvora musí cestovať príslušník SBS

Dopravca v Nitre má nepríjemné skúsenosťami pri vození niektorých detí do školy. Kvôli bezpečnosti vodiča aj cestujúcich museli zavolať pracovníka SBS.

Ilustračný obrázok k článku Napadnutia vodičov MHD: Na linke z Orechovho dvora musí cestovať príslušník SBS
Zdroj: Dnes24.sk

V autobuse, ktorý vozí do školy deti z Orechovho dvora sa vodiči ani cestujúci necítia bezpečne. Na bezpečnosť musí dohliadať pracovník SBS. „Stali sa tam v minulosti viaceré prepadnutia, dokonca to posledné bolo už aj prepadnutie šoféra. Avizovala nám to spoločnosť Arriva ako dopravca. My sme na určitý čas poprosili o asistenciu mestskú políciu, pretože to už naozaj bolo z hľadiska šoférov nie úplne bezpečné,“ povedal prednosta Igor Kršiak.

Bezpečnosť v autobuse

Ako dodal, Mestská polícia v Nitre sa tomuto problému nemôže dlhodobo venovať. Preto jazdy školským autobusom sprevádza pracovník SBS. „Bolo dohodnuté že pokiaľ to riziko bude pretrvávať, tak si spoločnosť Arriva zabezpečí tieto služby formou externej spoločnosti,“ dodal Igor Kršiak.

Ohrozujú vodiča a neplatia cestovné

O správnosti riešenia polemizoval poslanec Gut. „Pokiaľ si to aj Arriva najíma, v konečnom dôsledku to zaplatí mesto, ale neviem či to je správna cesta, lebo pokiaľ je to za jedného jedinca tak nemôže predsa robiť takéto asistencie. Tak vylúčme to dieťa, nech si ho nosia na vlastné trovy niekde do školy,“ povedal poslanec Gut.

Diskutujúceho poslanca Guta prerušil, primátor Nitry slovami: „Pán Gut, 20 rómov nastúpi do autobusu, ohrozujú vodiča a nezaplatia cestovné, tak mi poraďte ako to máme urobiť,“ spýtal sa primátor Jozef Dvonč.

Pribudnú kamery

Podľa slov Igora Kršiaka by v budúcnosti na výtržníkov v autobuse mohol dohliadať kamerový systém. „Nie je to monitorovanie svojvoľné, ale na základe toho, že táto komunita vyvíjala určité aktivity, ktoré ohrozovali bezpečnosť cestujúcich aj vodiča,“ prezradil Igor Kršiak, prednosta MsÚ v Nitre.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM