Lucia Lauková Krimi

Naletela podvodníkovi: Dôchodkyňa (83) z Nitry prišla o 4-tisíc eur!

Pre peniaze podvodník nemusel ani cestovať. Neznámemu mužovi poslala 83-ročná Nitrianka tisíce eur na účet.

Ilustračný obrázok k článku Naletela podvodníkovi: Dôchodkyňa (83) z Nitry prišla o 4-tisíc eur!
Zdroj: TASR

Dôchodkyňa z Nitry naletela podvodníkovi a tak prišla o tisíce eur. Ako uviedla krajská policajná hovorkyňa, Božena Bruchterová, pani Katarínu z Nitry uviedol do omylu neznámy mužský hlas v telefóne.

„V nedeľu 4. februára, krátko pred obedom zdvihla vyzváňajúci telefón a dozvedela sa, že jej syn mal dopravnú nehodu. Muž v telefóne sa predstavil ako lekár a dôchodkyni oznámil, že má uhradiť 4 000 eur, za účelom vyplatenia poškodených,“ uvádza policajná hovorkyňa v Nitre, Božena Bruchterová.

„83-ročná pani zo svojho účtu prevodom za sumu 176 eur, poslala na účet do Maďarska neznámej osobe 4 000 eur. To, že naletela podvodníkovi, zistila, až keď odišla z banky a zavolal jej syn. Vyšetrovateľka z Nitry začala v danej veci trestné stíhanie pre zločin podvodu,“ dodala hovorkyňa KR PZ v Nitre, Božena Bruchterová.

Polícia neustále apeluje najmä na starších občanov, aby si vždy každý telefonát preverili u svojho príbuzného. „Na objasnení prípadu polícia intenzívne pracuje. V zmysle zákona hrozí za tento skutok trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov, nakoľko bol spáchaný na chránenej osobe,“ hovorí nitrianska policajná hovorkyňa, Božena Bruchterová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM