Rastislav Búgel Správy

Naleštení krásavci: V Nitre sa stretli desiatky historických vozidiel

Nitra bola dejiskom už 22. ročníka prestížneho veteránistického podujatia. Desiatky naleštených tátošov sa predstavili aj verejnosti.

Ilustračný obrázok k článku Naleštení krásavci: V Nitre sa stretli desiatky historických vozidiel
Zdroj: Dnes24.sk

Tohtoročná veteránistická sezóna sa konečne začala. Majitelia historických plechových skvostov svojich miláčikov počas dlhej zimy dôkladne pripravili. Veteran Car Club Nitra zorganizoval už 22. ročník Nitrianskeho zrazu historických vozidiel. Podujatie patrilo aj do kalendára Asociácie historických vozidiel Slovenska. Verejnosť mohla v obci Cabaj – Čápor obdivovať desiatky dvoj a štvorkolesových tátošov, ktorí brázdili naše cesty v minulých storočiach.

Bohatá história

Veteran Car Club Nitra sa môže popýšiť bohatou históriou. Vznikol v roku 1984 na Párovskom gymnáziu. V začiatkoch mal klub približne 60 členov a patril medzi najväčšie združenia svojho druhu na Slovensku. Prvé podujatie spolu absolvovali 2. mája na nitrianskom výstavisku Agrokomplex. Ohlasy verejnosti boli kladné, a tak klub začal svoju činnosť. V súčasnosti sa nitrianski majitelia veteránov združení pod krídlami VCC Nitra môžu pochváliť 28 aktívnou členskou základňou.

Foto: Richard Fördöš

Zraz veteránov
25
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM