Správy

Najnovšie údaje z Nitrianskeho kraja: Pozitívnych hlásia TRI okresy

V Nitrianskom kraji pribudol tretí najvyšší počet nových prípadov na Slovensku. Dobrou správou je, že počet úmrtí nevzrástol.

Ilustračný obrázok k článku Najnovšie údaje z Nitrianskeho kraja: Pozitívnych hlásia TRI okresy
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Na Slovensku pribudlo v stredu 18. augusta 77 pozitívne testovaných ľudí formou RT-PCR testov a 29 pozitívne testovaných antigénovými testami.

Ukončených bolo 6 132 RT-PCR vyšetrení a 6 741 antigénových testov. Informuje o tom ministerstvo zdravotníctva na sociálnej sieti.

Za posledný týždeň bolo pozitívne testovaných na delta variant 188 vzoriek z celkového počtu 190 sekvenovaných vzoriek. Predstavuje to 98,9% zastúpenie.

Najviac pozitívne testovaných RT-PCR testami bolo v Košickom kraji (30), nasleduje Bratislavský (16), Nitriansky (8), Prešovský (6), Trenčiansky (6), Trnavský (6), Žilinský (4) a Banskobystrický (1). Je medzi nimi 36 mužov a 41 žien.

V Nitrianskom kraji pribudli nové prípady v okresoch Nové Zámky (5), Nitra (2) a Komárno (1).

Prečítajte si tiež

„V nemocniciach je hospitalizovaných 72 pacientov, z nich potvrdené ochorenie má 46 ľudí. Na JIS sú 6 pacienti, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 6 osoby,“ uvádza rezort zdravotníctva.

Počet potvrdených obetí na pľúcnu formu COVID-19 nevzrástol. Celkový počet úmrtí „na Covid“ je 12 547 a celkový počet úmrtí „s Covidom“ je 2 457.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy

💉 Celkový počet zaočkovaných osôb prvou dávkou vakcíny je 2 335 603 za predchádzajúci deň pribudlo 4 196 očkovaných....

Posted by Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky on Thursday, August 19, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM