Rastislav Búgel Samospráva

Najmladšia poslankyňa v Nitre Dominika Tekeliová (26): Chcem sa pozrieť o 4 roky za seba a vidieť výsledky

Dominika Tekeliová (26) uspela v komunálnych voľbách do nitrianskeho parlamentu ako najmladšia zo všetkých poslancov. V rozhovore pre náš portál prezradila, aké mala priority pred zvolením a aj to, ako hodnotila svoju kandidatúru na primátorku.

Ilustračný obrázok k článku Najmladšia poslankyňa v Nitre Dominika Tekeliová (26): Chcem sa pozrieť o 4 roky za seba a vidieť výsledky
Zdroj: Dnes24.sk

Získala viac ako 800 hlasov a spolu s ďalšími kolegami zasadla do mestského parlamentu v Nitre. Dominika Tekeliová (26) uspela v komunálnych voľbách pre Obvod č. 4 – Klokočina ako najmladšia poslankyňa. Opýtali sme sa jej aj na kandidatúru na post primátorky.

Očakávali ste pred voľbami, že môžete byť zvolená do mestského parlamentu v Nitre?

Verila som v to. Každý ide do volieb s istými očakávaniami, inak by to nemalo zmysel. Takže aj pri tejto príležitosti sa chcem poďakovať podpore od občanov mestskej časti Klokočina.

Kandidovali ste aj na post primátorky nášho mesta. Ako hodnotíte výsledok volieb v tomto smere?

Výsledok hodnotím veľmi pozitívne. Ako najmladší zo siedmich kandidátov po necelej dvojmesačnej kampani a ešte k tomu jediná žena som sa umiestnila na druhom mieste. Je to ten správny impulz do práce, ktorú robíme pre občanov mesta Nitra.

Vo voľbách vám na post poslanca odovzdalo svoj hlas 838 voličov. Je to pre vás dostatočné prejavenie dôvery?

Vzhľadom na to, aká bola volebná účasť v jednotlivých volebných obvodoch odpovedám áno. Pre novú tvár a mladého človeka v konkurencii „profesijne starších“ poslancov je to dostatočné prejavenie dôvery, je to výzva do nasledujúcich 4 rokov.

Budete v MsZ čerpať skúsenosti od starších kolegov?

Rada si vypočujem ich názor. Avšak konečné rozhodnutia budú na mne a na mojom uvážení, čo je dobré pre našu Nitru.

Aké ste mali pred voľbami priority?

Priorít bolo viacero, išlo hlavne o riešenie pretrvávajúcich problémov v Nitre, ako vyľudnené námestie a pešia zóna, obnova ihrísk, riešenie problémov s parkovaním v centre mesta a na sídliskách a zlepšenie komunikácie občan – mesto.

Aký je váš cieľ v MsZ v Nitre?

Mojím cieľom bude splniť to, čo som ponúkla počas volebnej kampane. Chcem sa pozrieť o 4 roky za seba a vidieť výsledky pre občanov Nitry. Urobím maximum preto, aby sa to podarilo.

Foto: Dominika Tekeliová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM