Simona Nádašiová Rôzne

Nájdi 10 rozdielov

Čo si ceníte na obchode, kam chodievate?... Prečo nakupujete v tom, či onom obchode? Aj to, kde nakúpime alebo čo nakúpime, vypovedá o tom, kto sme a čo chceme.

Slečna Linda nechodí do malých obchodov, lebo podľa jej slov: „majú malý výber!“ Pán Peter zase nechodí inam, len do intímnych obchodov, kde to dobre pozná, pretože sa tam cíti dobre. Sme predsa rozdielni, je normálne, že máme radi iné veci. Čo však neprekáža žiadnemu zákazníkovi, je dobrá cena, dostupnosť a najmä príjemné prostredie a personál. Slečna Linda nám napísala do redakcie po nepríjemnej skúsenosti v nemenovanom obchodnom reťazci.

„Nedávno som bola v obchodnom centre nakupovať. Chcela som si kúpiť kancelársku stoličku. Hneď pri vchode bola jedna rozložená, tak som si na ňu sadla a čakala, čo odpovie na sklon stoličky moja chrbtica. Po niekoľkých minútach za mnou prišla žena spoza pultu a domáhala sa, aby som si buď stoličku ihneď kúpila, alebo z nej vstala. Nerozumela som jej arogantnému správaniu, veď môžu byť len radi, ak sa rozhodnem práve pre ten ich produkt.“ Stoličku si nakoniec nekúpila, aj keď sa jej zdala lacná a pohodlná. Čo prevážilo jej rozhodnutie, bola práve reakcia predavačky. „Pokiaľ sa takto správa personál k svojim zákazníkom, stále sa nachádzame ďaleko za vyspelými krajinami.“ Slečna Linda niekoľko rokov žila v zahraničí a podľa vlastných slov: „na takéto správanie som si už odvykla.“ Pán Peter nakupuje odev jednej značky veľmi rád, lebo sympatizuje s jej aktivitami v oblasti ochrany životného prostredia a zvierat. Nekupuje nič, čo sa nedá zrecyklovať, nie je vyrobené z prírodných látok, alebo naopak, je vyrobené z kože nevinných zvierat. „Považujem za barbarstvo, že spoločnosť, aj keď má na výber, nezaujíma sa o iné alternatívy. Ľudia kupujú bezhlavo vajíčka z klietkových chovov, kožené peňaženky a kožušinové kabáty zo zvierat, ktoré boli stiahnuté z kože zaživa. Nerozumiem, prečo sa viac nezaujímajú o históriu produktu a neovplyvňujú dianie aj tým, čo nakupujú!“, dodáva smutne a zároveň pobúrene. Dopyt a ponuka. O nič viac tu nejde. Zamýšľate sa nad tým, čo vlastne kupujete, kde a prečo? Nenechávate sa ovplyvniť len lacnou reklamou a vidinou dobrej kúpy? Predsa záleží na tom, aký vplyv má naše konanie na svet okolo nás. Čo myslíte? Odporúčam pozrieť spôsob, akým sa získava kožušina možno aj na taký kabát, aký Vám visí v skrini. http://www.youtube.com/watch?…

Nevadí, že neviete po anglicky. Toto video pochopí každý.

obchodne retazce
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM