Krimi

NAJ zásahy polície v roku 2022: Nahý chlapček na ulici aj záchrana rodiny z horiaceho domu

Rok 2022 bol plný zaujímavých prípadov. Množstvo z nich malo šťastný koniec. Pozrite si tie najlepšie z Nitrianskeho kraja.

Ilustračný obrázok k článku NAJ zásahy polície v roku 2022: Nahý chlapček na ulici aj záchrana rodiny z horiaceho domu
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky

Rok 2022 sa pomaly končí a tak nastal čas bilancovať. Spravila tak aj slovenská polícia, ktorá zverejnila TOP 3 roka: najkrajšie policajné záchrany. Medzi trojicou vybraných prípadov sú aj tri z Nitrianskeho kra­ja.

Anjeli strážni

Policajti z Hurbanova počas nočnej hliadkovej služby v Nesvadoch (okres Komárno) uvideli na Jókaiho ulici požiar strechy prístavby rodinného domu.

„Veliteľ hliadky por. Ing. Andrej Szabó išiel okamžite zobudiť obyvateľov domu. Neustálym búchaním na vchodovú bránu a zvonením na zvonček sa mu to podarilo. Z domu vyšiel 45-ročný rozospatý majiteľ, ktorý policajtom otvoril a išli ihneď zobudiť ďalších členov rodiny. 47-ročná žena vyšla aj s deťmi na ulicu do bezpečného priestoru. Člen hliadky por. Mgr. Patrik Szabó začal evakuovať susedov z priľahlých domov, aby zamedzil možnému nebezpečenstvu na zdraví a poškodeniu majetku,“ opisuje udalosti polícia.

Na dvore stálo auto s prívesným vozíkom. Majiteľ domu poprosil policajtov, či by nemohli vojsť do domu pre kľúče od auta, ktoré sa nachádzajú v predsieni. Policajti vbehli do domu, vzali kľúče a tiež oblečenie majiteľovi domu, nakoľko bol len naľahko oblečený a vonku boli mínusové teploty. „Následne bolo vozidlo z dvoru odparkované na bezpečné miesto. Nakoľko policajti počuli podozrivé syčanie a nevedeli zistiť o čo ide, predpokladali, že by mohlo dôjsť k úniku plynu a jeho výbuchu. Pomocou náradia preto uzavreli hlavný uzáver plynu. Počas zabezpečovania miesta požiaru vyšlo z domu šteniatko, ktorému sa našťastie nič nestalo a bolo hneď v rukách majiteľov,“ dodáva polícia.

Prečítajte si tiež

Ratovali trojročného chlapčeka

Jeden z obyvateľov mesta Vráble objavil na ulici malého chlapčeka. Na miesto okamžite vyrazila policajná hliadka.

„Trojročný chlapček si otvoril dvere bytu na štvrtom poschodí, nepozorovane odišiel a motal sa nahý pri hlavnej frekventovanej ceste. Policajti mu na obvodnom oddelení okamžite zabezpečili oblečenie aj papučky a požiadali o vyhlásenie oznamu o náleze dieťaťa v miestnom rozhlase,“ opisuje udalosti polícia.

Následne sa hliadka presúvala po meste a blízkom okolí, kde bol chlapček nájdený a pátrali po jeho rodinných príslušníkoch. Asi o pol hodinu sa im podarilo nájsť matku dieťaťa. Údajne zaspala a dieťa sa samo dostalo z bytu von.

„Policajtom sa však nezdala jej komunikácia, nevedela reagovať na ich otázky a bola dezorientovaná. Podrobili ju preto dychovej skúške. Jej výsledok bol 1,27 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 2,65 promile. Dieťa si nakoniec prevzala stará mama, ale to už s asistenciou pracovníkov úradu práce sociálnych vecí a rodiny, ktorí budú vec ďalej riešiť,“ dodávajú muži zákona.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

➡TOP 3 ROKA: NAJKRAJŠIE POLICAJNÉ ZÁCHRANY 1️⃣ ANJELI STRÁŽNI: POLICAJTI Z HURBANOVA V NOCI ZBADALI, ŽE HORÍ DOM,...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Thursday, December 29, 2022
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM