Lucia Lauková Správy

Nadzemný tunel v nitrianskej nemocnici spojí pavilóny: Výstavba začne o pár dní

Fakultná nemocnica v Nitre začína s výstavbou krytého nadzemného premostenia medzi dvoma pavilónmi. Finančnú čiastku na výstavbu poskytol štát.

Ilustračný obrázok k článku Nadzemný tunel v nitrianskej nemocnici spojí pavilóny: Výstavba začne o pár dní
Zdroj: FN Nitra

Podľa slov hovorkyne Fakultnej nemocnice v Nitre, Tatiany Timkovej, začne nemocnica s výstavbou komunikačného prepoja medzi chirurgickým pavilónom a liečebným pavilónom už tento týždeň. „Hlavným zámerom FN Nitra je vybudovaním komunikačného prepoja zjednodušiť a zefektívniť prevoz pacientov, ale aj presun zdravotníckeho personálu a materiálu,“ uviedla Tatiana Timková, hovorkyňa FN Nitra.

Cena výstavby

Súťaž na obstarávateľa bola vyhlásená ešte v auguste minulého roka. Predpokladaná hodnota zákazky bola vtedy 777 127,65 eur bez DPH. Vysúťažený zhotoviteľ, ktorým je firma SimKor z Banskej Štiavnice, dokáže prepojenie postaviť takmer za polovicu. „Prepojenie postaví firma SimKor z Banskej Štiavnice za 498 471,74 eura bez DPH, z toho 300-tisíc poskytol štát ako dotáciu. Zmluvne je dohodnutý termín ukončenia výstavby 31. júla 2017,“ informovala hovorkyňa, Tatiana Timková. Ako dodala zmluva na vybudovanie krytého premostenia bola podpísaná s víťazom verejného obstarávania 30. decembra 2016.

Využitie prepojenia

Kryté nadzemné premostenie má mať 61 metrov. Konštrukcia bude zo železa, po obvode bude sklo. Nadzemný komunikačný prepoj bude slúžiť iba na presun personálu, pacientov a prevoz materiálu. Jeho súčasťou teda nebudú žiadne lavičky, ani iné zariadenia. Postavený bude tak, aby pod ním mohli jazdiť autá o svetlej výške 3,6 m.

Termín ukončenia

Pre prípady, keď bude nutné počas výstavby prepoja obmedziť premávku na hlavnom ťahu, bude k dispozícii nový vjazd do nemocničného areálu. Vybudovaný je od Rázusovej ulice, zatiaľ nie je v prevádzke. „Rátame s minimálnymi obmedzeniami počas výstavby, keďže v chirurgickom pavilóne sa na mieste, kde má dôjsť k napojeniu tunela nachádzajú lekárske izby, v novom liečebnom pavilóne sa nachádza schodisko,“ doplnila hovorkyňa nemocnice v Nitre, Tatiana Timková. Termín ukončenia výstavby je 31. júla 2017.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM