Rastislav Búgel Samospráva

Na zastávkach budú nové prístrešky. Pribudnú aj reklamné plochy

V Nitre bude do roku 2014 vybudovaných 32 nových prístreškov na autobusových zastávkach. Postaví ich súkromná firma euro AWK, ktorá na oplátku získa od mesta možnosť vybudovať na zastávkach aj mimo nich svoje reklamné panely.

Ilustračný obrázok k článku Na zastávkach budú nové prístrešky. Pribudnú aj reklamné plochy

Mestskí poslanci zriadenie nových prístreškov vítajú, niektorí sa však obávajú, že mesto bude zbytočne zaplavené novými reklamnými plochami. „Kde nájdeme miesta a pozemky na novú reklamu? Predpokladám, že súkromná spoločnosť bude mať záujem hlavne o miesta v centre, kde je už reklamy aj tak veľa,“ skonštatoval poslanec Milan Burda.

Podľa materiálu, ktorý schválilo mestské zastupiteľstvo, získa spoločnosť možnosť vybudovať na každej zmodernizovanej zastávke jednu vitrínu city-light za prenájom jedno euro za rok. Okrem toho môže na území Nitry postaviť za každý vybudovaný prístrešok ďalšiu vitrínu mimo zastávok za prenájom 66 eur na rok a jedno veľkoplošné reklamné zariadenie za prenájom 166 eur na rok.

Primátor Jozef Dvonč pripomenul, že poslanci zatiaľ schválili iba zámer a o konečnom umiestnení nových reklamných plôch sa bude ešte rokovať. „Podľa materiálu, ktorý je prijatý, by malo pribudnúť v meste 32 nových prístreškov na autobusových zastávkach. A v tomto pomere by malo mesto dať k dispozícii 32 nových reklamných plôch a 32 citylightov. Reklamné plochy a citylighty môžeme riešiť len podľa koncepcie, ktorú máme prijatú na umiestňovanie reklamných zariadení. Dám určite prehodnotiť tento zámer. Pretože v minulosti sa nám už stalo, že takýto materiál prešiel, boli naobjednávané plochy a jednoducho sme potom ten záväzok nevedeli naplniť,“ pripomína Dvonč.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM