Rastislav Búgel Správy

NA VLASTNEJ KOŽI: Nitrianski rodičia o prvom dni svojich detí v škole

Množstvo detí dnes zasadlo opäť do školských lavíc. Medzi nimi sa nájde veľa prváčikov, pre ktorých je to nová skúsenosť. Pýtali sme sa preto rodičov, na ich dnešné postrehy z prvej cesty do školy.

Ilustračný obrázok k článku NA VLASTNEJ KOŽI: Nitrianski rodičia o prvom dni svojich detí v škole
Zdroj: TASR

„Dnes sme sa vybrali na náš spoločný prvý školský deň spolu s mojou dcérkou Miškou. Bol to pre ňu veľmi významný deň. So škôlkou sa rozlúčila bez jedinej slzičky. Povedala mi len, že ona je už veľká a počas posledného dňa v škôlke sa rovno pratala do školy. To bolo vysvetľovania, že ešte musí počkať,“ so smiechom prezradila mladá mamička Petra. „Po odchode zo školy mi dnes len povedala, že bolo fajn, no prečo tam bola tak krátko? Veď jej neostane čas na spinkanie, tak ako v škôlke,“ dodala Petra.

Inú skúsenosť mala trojnásobná mamička Slávka. „Do školy dnes išiel aj náš tretí syn Filipko. Nakoľko už máme dvoch starších školopovinných synov, malý bol dostatočne ´pripravený´,“ smeje sa Slávka. „Do školy sa mu vôbec nechcelo ísť. Mal strach, že ho tam, tak ako mu povedali starší bratia, budú nútiť česať pani učiteľke vlásky. A nakoľko je Filipko menšieho vzrastu, určite mu táto úloha pristane miesto spolužiačok. Našťastie, po príchode domov bol vysmiaty a povedal, že už je to vybavené, nakoľko má pani učiteľka krátke vlasy,“ dodala Slávka.

„My sme sa na tento veľký deň tešili. Moja dcérka Laura nechcela včera ani spať. Vraj aby nezaspala do školy. Zvládla to ako veľká slečna. Len ráno pred školou ma prekvapila otázkou, či má oba vrkôčiky zapletené rovnako, a či jej radšej nespravím aj tretí, aby si ju pani učiteľka všimla. Zo školy sa jej nechcelo. V triede bude s niekoľkými spolužiakmi zo škôlky, tak sa vraj teší na spoločné šantenie,“ prezradila pocity z prvého dňa svojej dcérky v škole Michaela.

Veľký deň so svojou dcérou si užil aj otec Ivan. „Nakoľko je Natálkina mama na služobnej ceste, povinnosť sprevádzať dcéru na jej prvej ceste do školy prischla mne. Myslím, že som pociťoval väčší stres ako moja malá. Jedinou nepríjemnosťou bol odchod z bytu. Natálka si stoj čo stoj chcela zobrať plyšového opičiaka. Napokon sa mi jej to však podarilo vyhovoriť. Prišli sme domov a už by sa aj pratala naspäť do školy. Tak dúfam, že jej to ešte aspoň týždeň vydrží,“ s úsmevom prezradil mladý otec Ivan.

„Pani učiteľke som pôvodne chcela poslať počas prvého dňa kvet. Môj syn Adamko bol však proti, že vraj ju určite poteší aj sladkosť. Synátor je veľký maškrtník, preto som sa obávala, aby sa pri odovzdávaní bonboniéry nerozplakal a pani učiteľke ju nechcel dať,“ prezrádza zážitok z príprav na veľký deň mamička Milada. „Zachoval sa však ako hrdina. Iba pred školou raz zaprosil, či by nemohol aspoň jeden bonbón ochutnať, že vraj preto, aby sa presvedčil, že učiteľke bude chutiť. Všetko napokon dobre dopadlo a maškrtu odovzdal ako veľký chlap,“ prezradila Milada.

Máte aj vy podobné zážitky so svojim prváčikom? Podeľte sa s nami v komentároch pod článkom!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM