Monika Földešiová Rôzne

Na veľtrhu nábytku sa predstaví vyše 400 vystavovateľov

Nové trendy vo výrobe nábytku predstavia vystavovatelia na 21. medzinárodnom veľtrhu nábytku a bytových doplnkov, ktorý sa uskutoční od 8. do 13. marca tohto roka na nitrianskom výstavisku Agrokomplex.

Na veľtrhu sa bude prezentovať vyše 400 firiem zo 14 európskych a ázijských štátov. Súčasťou veľtrhu Nábytok a bývanie bude 10. výstava bytového textilu a kobercov Bytex a 14. výstava nábytkového dizajnu Fórum dizajnu. Vystavovatelia i odborná verejnosť sa budú počas veľtrhu venovať témam spojeným s budúcnosťou a smerovaním nábytkárskeho priemyslu. Odborné semináre a diskusie budú zamerané na súčasnú situáciu v nábytkárskej výrobe doma i v zahraničí i na trendy pre ďalšie obdobie. Tie sú v súčasnosti spojené s návratom k funkčnosti i ľudovej tvorbe. Výrobcovia sa inšpirujú retro dizajnom zo 60. a 70. rokov, ktorý je považovaný za absolútnu špičku v dizajnovom priemysle. Ten umocňujú tlmené odtiene nových modelov nábytku.
Tohtoročné Fórum dizajnu sa bude niesť v znamení recyklovaného nábytku. Návštevníci nájdu na výstave predmety z PET fliaš, plastových bandasiek, drevených paliet, reklamných banerov, časopisov a iných použitých a odhodených predmetov. Recyklované bývanie chce ukázať šírku možností využitia princípov recyklácie pri tvorbe nábytku a interiérových prvkov. Tento kolobeh odzrkadľuje trend návratu k prírode a k jej šetreniu. Fórum dizajnu každoročne vytvára priestor pre študentov a mladých autorov, ktorí svojím inovatívnym prístupom chcú prekvapiť.
Súčasťou veľtrhu bude Kooperačné stretnutie rakúskych a slovenských podnikateľov, ktoré pripravila Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu SARIO. Podujatie vytvorí priestor pre bilaterálne rokovania rakúskych a slovenských firiem zameraných na dizajn nábytku, výrobné kooperácie, prípadne na možné investície. Účasť na stretnutí potvrdilo 15 rakúskych a 20 slovenských firiem.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM