Lucia Lauková Správy Samospráva

Na TÝCHTO uliciach v Nitre pribudnú kamery: Mesto získalo dotáciu 40-tisíc eur

V našom meste pokračuje budovanie bezpečnostného kamerového systému. Na jeho rozšírenie získala Nitra od štátu dotáciu 40-tisíc eur. Pozrite sa, kde všade pribudnú nové kamery.

Ilustračný obrázok k článku Na TÝCHTO uliciach v Nitre pribudnú kamery: Mesto získalo dotáciu 40-tisíc eur
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky podpísalo s mestom Nitra zmluvu o poskytnutí finančných prostriedkov zo štátneho rozpočtu. Radnica získala na na piatu etapu budovania kamerového systému v meste pod Zoborom dotáciu 40 000 eur. Celková náklady predstavujú sumu 80 756 eur. Z vlastných zdrojov, teda mesto zaplatí 50,5 % z nákladov, čo predstavuje 40 756 eur.

Umiestnenie kamier

Dotácia pôjde na osadenie kamery na Štúrovej ulici – Azylový dom, na bezpečnosť budú dohliadať kamery aj na uliciach J. Kráľa – Vodná, ulici Kmeťova – Považská a Dolnočermánska – Golianova. Softvér, hardvér a inštalácia týchto kamier zhltne celú čiastku poskytnutej dotácie, teda 40 000 eur. Poskytnutú dotáciu musí radnica využiť najneskôr do 31. decembra 2017.

Ďalšie náklady na projekt

Ostatné výdavky, ktoré bude musieť hradiť mesto sú napríklad mzda 25 000 eur pre štyroch operátorov kamerového systému na rok 2016, a odvody vo výške 8750 eur. Radnica hradí koordináciu projektu 24 hodín 7 dní v týždni za 224 eur. V rozpočte figuruje aj výkonný spolukoordinátor, ktorému mesto vyplatí sumu 2800 eur. Pri položke dispečerské pracovisko MsP a Policajného zboru SR je suma 13 522 eur. Údržba systému a náklady na komunikáciu stoja 3000 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM